بررسی ضوابط و مقررات مصالح بر اساس مباحث ۲۳ گانه نظام مهندسی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0859
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 20
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انیس شهابی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان، ایران

فاطمه افضلی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان، ایران

محمدعلی کاظم زاده رائف

عضو هیات علمی گروه مهندسی معماری , موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان، ایران

چکیده

استفاده از مباحث مقررات ملی ساختمان به منظور ایجاد وحدت رویه در ضوابط و مقررات ساختمانی نظام مهندسی ساختمان کشور در زمینه انتخاب و رعایت مشخصات مطلوب و متناسب مصالح با نوع استفاده، کاربری و محیط ، موثر و مفید است . مصالح ساختمانی جدید جهت کاهش وزن، کاهش مدت زمان ساخت ، دوام بیشتر و نهایتا کاهش هزینه های اجرا تولید می گردند. و ضوابط انتخاب و کاربرد آن ها در ساختمان ها نیز در مباحث بیست و سه گانه مقررات ملی ساختمان بالاخص در مبحث پنجم مشخص شده است . نیاز گسترده و روز افزون جامعه به ساختمان های کارآ و ضرورت استفاده از روش های ساخت و مصالح نوین به منظور افزایش سرعت اجرا، سبک سازی ، افزایش عمر مفید و نیز مقاوم نمودن ساختمان، انتخاب مصالحی متناسب با فناوری پیشرفته را بیش از پیش ضروری ساخته است . در این نوشتار سعی شده با معرفی مصالح معمول تا مصالح نوین به صورتی کلی به نقش مهم رعایت ضوابط مقررات ملی ساختمان در انتخابوکاربرد آن ها در ساختمان ها اشاره گردد. شیوه ی تحقیق این مقاله از نوع توصیفی تحلیلی می باشدکه گردآوری مطالب در آن با استفاده از منابع کتابخانه های علمی تخصصی معماری شهرسازی و مطالعه وبسایت های علمی پژوهشی ومرکز اطلاع رسانی علوم و فن آوری بوده است .

کلیدواژه ها

مصالح پایدار، سبک سازی ، مباحث مقررات ملی ساختمان، حقوق ساخت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.