تاثیر معماری و فرم خانه های روستایی در افزایش میزان گردشگری نمونه مطالعاتی : » روستای کندوان استان آذربایجان شرقی «

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0627
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو نوبری فر

کارشناس ارشد معماری ، واحد اهر ، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهر ، ایران

اسداله شفیع زاده

استادیار گروه معماری ، واحد اهر ، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهر ، ایران

چکیده

امروزه توسعه ی روستایی یکی از اهداف مهم کشورهای در حال توسعه به شمار می آید. با توجه به مشکلات موجود در روستا نظیر بیکاری ، توجه به یک عامل تقویت کننده اقتصادی مانند گردشگری امری ضروری است . به خصوص در کشورهایی که دارای جمعیت روستایی بالایی هستند، می تواند بسیار تاثیرگذار بوده و یکی از فرصت هایی باشد که می تواند علاوه بر منافع اقتصادی ، زمینه های اجتماعی ، فرهنگی و زیست محیطی را نیز در بربگیرد که اساسا یک فعالیت خدماتی می باشد. جذابیت نواحی روستایی برای گردشگری و تفریح می تواند در درجه ی اول با تصویر روستایی همراه باشد. آفرینش معماری همواره با مقوله اساسی فرم و مفهوم سر و کار داشته است که جنبه های صوری و معنایی معماری را تشکیل می دهد. فرم چه در موسیقی ، چه در معماری و چه در شعر، ابعاد ذهنی را می نمایاند و تنها راه ممکن برای انتقال مفهومی خاص از سوی آفریننده اثر به مخاطب است و تعیین کننده چگونگی تاثیر گذاری جنبه های مختلف نیازمندی های بنا بر طراحی و ساخت آن از طریق اجتماع در یک اندیشه خاص است . این کنکاو تاثیر شکل و فرم خانه های روستایی در جذب و افزایش میزان گردشگران را در یکی از نواحی روستایی آذربایجان شرقی ( کندوان روستای صخره ای واقع در ۲۲ کیلومتری جنوب اسکو ) و همچنین چگونگی قرارگیری عناصر معماری در کرانها و گره خوردن آنها با طبیعت و استفاده روستاییان از امکانات و منابع موجود طبیعی برای ایجاد یک زندگی با شرایط مطلوب را مورد بررسی قرار داده است که نتیجه آن نشانگر دسته های مختلف کران ها از نظر شکل ظاهری و فرم و تعداد طبقات در جذب گردشگری شده است .

کلیدواژه ها

معماری ، فرم، خانه روستایی ، گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.