عوامل تاثیر گذار بر طراحی مسکن پایدار با بهره گیری از انرژی های تجدید پذیر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0563
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 29
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا حسینخانی

گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرا ن

مه تیام شهبازی

استادیار گروه معماری،دانشکده عمران، معماری و هنر، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران، ایران.

راضیه لبیب زاده

استادیار گروه معماری،دانشکده عمران، معماری و هنر، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران، ایران.

چکیده

امروزه با توجه به رشد چشم گیر در صنعت تکنولوژی و فناوری و جمعیت روز افزون نیاز به مسکن مناسب افزایش یافته در نتیجه ساخت مسکن در قالب مجتمع مسکونی پاسخ مناسبی به این مساله است .اما نکته قابل توجه این است که با سرعت گرفتن ساخت وساز کیفیت در طراحی کاهش پیدا کرده و آسایش و آرامشی که در خانه های قدیمی وجود داشت در خانه های امروزی نمی توان یافت .بنابراین یکی از مباحث مهم این است که چگونه می توان مسکنی طراحی کرد که علاوه بر تامین نیازهای روزمرگی به کیفیت آن نیز پرداخته شود و بتواند در سطح کلان نه فقط برای یک خانواده یا یک مجموعه بلکه برای شهر نیز مفید باشد و الودگی نیز به بار نیاورد، چراکه امروزه در کلانشهرها میزان آلودگی و مصرف سوخت های فسیلی افزایش یافته در نتیجه باید تلاش کرد و در طراحی و ساخت خدماتی ارائه کرد، که با توجه به این خدمات بنا به سمت طراحی همساز با اقلیم و بهره گیر ی از انرژی های تجدید پذیر گام بردارد،چرا که با توجه به گستردگی منابع تجدید پذیر از قبیل باد ، انرژی خورشیدی و ... میتوان میزان استفاده از گاز های گلخانه ای را به حداقل رساند. در این پژوهش سعی بر آن شده است با توجه و بررسی مو شکافانه عوامل تاثیر گذار بر طراحی مسکن پایدار و بکار گیری از انرژی های تجدید پذیر در آن بتوان به طراحی سازه های مسکونی همساز وهمگام با طبیعت و اقلیم دست یافت . میتوان گفت تحقق این امر در سطح کلان تاثیر بسزایی در اقتصاد ، ذخایر انرژی ، بهبود ، ارتقا سطح کیفیت و رضایت شهروندی نیز دارد و برای تحقق این امر نیاز به پژوهش و بررسی فراوان و در نهایت برنامه ریزی و مدیریت در طراحی و ساخت است .

کلیدواژه ها

انرژی تجدید پذیر، مسکن ،معماری پایدار،سوخت های فسیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.