بررسی و تحلیل تکیه بیگلر بیگی کرمانشاه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0521
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 31
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیررضا مردانی

دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

چکیده

مقاله حاضر به روش مروری - کتابخانه ای است ، که با توجه به نظرات اندیشمندان این عرصه به رشته تحریر در آمده است . هدف از این مطالعه بررسی بررسی و تحلیل تکیه بیگلر بیگی کرمانشاه انجام گرفته می باشد. محتوای لازم برای نگارش این مطالعه از طریق جستجو در پایگاههای اطلاعاتی SID ، scholar G، موتور جستجوی گوگل در این حوزه بدست آمده است . نتایج بدست آمده نشان می دهد: تکیه بیگلر بیگی یا عمارت فراشباشی تکیه ای است در بافت کهن شهرکرمانشاه در خیابان مدرس این بنا در محله قدیمی فیض آباد و در کوچه بیگلری مقابل کوچه صارم الدوله واقع شده است . این تکیه که در زمان قاجار به همت عبداالله خان ملقب به بیگلربیگی ساخته شده، از لحاظ آئینه کاری در میان تکیه های کرمانشاه بی نظیر است . در سمت غربی حیاط، تالار آئینه کاری بزرگی ساخته شده که به حسینیه معروف است . این تالار با تزئینات عالی و کتیبه های متعددی مربوط به دوران سلطنت مظفرالدین شاه مزین شده و در دو سوی دیگر، اتاق وسیع مهمانخانه بیگلربیگی واقع گردیدهاست . در حال حاضر تکیه بیگلربیگی به عنوان محل دو موزه خط و کتابت کرمانشاه و موزه پارینه سنگی زاگرس مورد بازدید عموم قرار می گیرد. در موزه خط و کتابت ، اسناد و نسخ خطی قدیمی و از آنچمله اسنادی مربوط به خانواده بیگلربیگی به نمایش گذاشته شده است .

کلیدواژه ها

تکیه ، بیگلر، بیگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.