الگوی احیای بافت فرسوده ی محله ی شیخداد یزد با رویکرد توسعه میان افزا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 27
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پارمیدا خانجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مسکن، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

سیدعباس یزدانفر

دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی، گروه معماری مسکن، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

سعید نوروزیان ملکی

دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی، گروه معماری منظر، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

بافت های تاریخی که همواره هسته ی اصلی شکل گیری شهر را تشکیل می دهند، با نقل مکان و مهاجرت روزافزون ساکنین آن به سایر نقاط درحال توسعه ی شهری ، به مرور خالی از سکنه و در برخی موارد به اراضی غیرقابل استفاده تبدیل می شوند. با طراحی بناهایی مناسب در دل این بافت باارزش اما رها شده، می توان از فراموش شدن آن و متروکه شدن اراضی جلوگیری کرد و توسعه ی شهر را این بار از درون شهر ادامه داد. لذا هدف ازاین پژوهش ، تشریح رویکرد توسعه ی میانافزا به عنوان راهکاری نوین جهت احیای بافت فرسودهی شهری و به طور ویژه در محله ی شیخداد یزد می باشد که بااستفاده از تحلیل سوات بدست آمده از مصاحبه با ساکنین و مشاهدات میدانی راهکارها و پیشنهاداتی مانند اصلاح ریزدانگی در پلاکها از بعد کالبدی ، تعبیه فضای پارک سواره از بعد حرکت و دسترسی ، ایجاد فضای تعاملات و دعوت ساکنین به مشارکت در احیای بافت فرسوده از بعد اجتماعی و...ارائه شده و الگویی برای احیای یک نمونه زمین دارای پتانسیل مطرح می شود. روش تحقیق این پژوهش به صورت توصیفی - تحلیلی می باشد و برای جمع آوری دادهها از مطالعات کتابخانه ای و اسناد و همچنین برداشت میدانی در محله ی شیخداد استفاده شده است .

کلیدواژه ها

توسعه ی میانافزا، احیای بافت ناکارآمد، شیخداد، بافت فرسوده.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.