کاربرد اصول و معیارهای طراحی و برنامه ریزی خدمات فرهنگی اکوسیستم در پروژههای معماری منظر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 30
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه شاه علی

کارشناسی ارشد معماری منظر، دانشگاه شیراز، ایران

امین حبیبی

عضو هیئت علمی گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز، ایران

چکیده

ایده خدمات فرهنگی اکوسیستم منجر به غنای فرهنگی و اجتماعی توسط راهکارهای اکولوژیکی می شود. این خدمات در انواع پروژههای منظر قابل بکارگیری است و همچنین تاثیر بسزایی در کیفیت پروژهها دارد . معماران منظر نیز سعی در افزایش کیفیت پروژهها از طریق ارائه خدمات فرهنگی دارند، اما اغلب این نوع خدمات به علت ناملموس بودن و عدم وجود اصول واحد و مشخص جهت بهرهگیری در عمل ، نادیده گرفته می شوند. حال آنکه کاربران با این دسته از خدمات اکوسیستم ، بیشترین ارتباط را برقرار کرده و از مزایای آن بهرهمند می شوند. لذا به نظر می رسد شناخت اصول و معیارهای خدمات فرهنگی توسط معماران منظر امری حیاتی است . هدف از این پژوهش تبیین اصول و معیارهای طراحی و برنامه ریزی خدمات فرهنگی اکوسیستم و کاربرد آنها در پروژههای منظر است . در این راستا، از روش پژوهش توصیفی -تحلیلی در بستر مطالعات کتابخانه ای استفاده شده است . در ادامه پژوهش ، کاربرد اصول و معیارها در پروژههای نمونه معماری منظر به روش کیفی تحلیل و بررسی شده است . نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد طراحان و برنامه -ریزان طبق اصول و معیارهای خدمات فرهنگی اکوسیستم ، بطور آگاهانه و با نگرشی جامع به طراحی پروژههای منظر پرداخته اند و تبیین میزان اهمیت کاربرد این اصول و معیارها و نوع برخورد با آنها، به ارتقاء کیفیت برنامه ریزی و طراحی پروژههای آتی منظر یاری می رساند. همچنین یافته های پژوهش زمینه مناسبی را جهت تامل در تاثیر معیارهای طراحی و برنامه ریزی خدمات فرهنگی اکوسیستم بر یکدیگر جهت افزایش کیفیت ارزیابی پروژههای منظر فراهم می کند.

کلیدواژه ها

خدمات فرهنگی اکوسیستم ، پروژههای منظر، طراحی خدمات فرهنگی اکوسیستم ، برنامه ریزی خدمات فرهنگی اکوسیستم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.