شناسایی و اولویت بندی کانون های بحرانی مولد گردوغبار جنوب شرق اهواز با استفاده از RS و GIS

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست به همراه پنجمین همایش ملی جنگل ایران
  • کد COI اختصاصی: CNRE07_259
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهاب شادمهر

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش ازدورو سیستم اطلاعات جغرافیایی ، اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری خوزستان

علی ابیض

دکتری منابع طبیعی، اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری خوزستان

امین وثوقیان

دانشجوی دکتری مدیریت جنگل ، اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری خوزستان

چکیده

پدیده ریزگرد از جمله پدیده هایی است که در گذشته در کانونهای فرسایش بادی قدیمی و تحت شرایط خاص بروز می کرد علیرغم منشاء فرامرزی آن ولی در مواردی که منشاء داخلی دارند از جمله در استان خوزستان عمق و اثر گذاری بسیار شدیدتر داشته که منجر به زیانهای بهداشتی ، اقتصادی و اجتماعی گردیده است . بدون شک هر گونه اقدام عملی در این زمینه نیازمند شناخت این رویداد و منشا آن می باشد. روش های شناسایی به سه گروه تقسیم می شوند: الف - روش هایی بر پایه زمین شناسی ، سنگ شناسی و کانی شناسی ب- روش هایی بر پا یه و اساس سنجش از دور و ج - روشهایی که از تلفیق هر دو روش استفاده می کنند. در این مطالعه از لایه های اطلاعات ی زمین شناسی ، رسوب شناسی ، قابلیت خاک، کاربری اراضی ، توپوگرافی ، شیب ، اقلیم تصاو یر ماهواره لندست ۸ و اطلاعات برداشت های صحرایی استفاده شده است . در این مطالعه ۸۵ روز کار میدان ی ، بیش از ۹۰۰ نقطه بازدید و ۳۵۰ نمونه جهت مطالعات آزمایشگاهی (دانه بندی ، XRDو (ICP برداشت شده است . مقاله حاضر در ستاد مقابله با ریزگردهای اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گزارشی از روند شناسایی و اولویت بندی کانون های بحرانی مولد گردوغبار در استان خوزستان را با استفاده از تکنیک های سنجش از دور (RS) و اطلاعات جغرافیایی (GIS) ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

کانون بحرانی مولد گردوغبار، خوزستان، سنجش از دور (RS)، اطلاعات جغرافیایی (GIS)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.