شناخت چالش های حفاظت از مرتع های استان زنجان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست به همراه پنجمین همایش ملی جنگل ایران
  • کد COI اختصاصی: CNRE07_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم فتوت

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ر یزی گردشگری، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه زنجان

مهدی چراغی

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه زنجان

چکیده

رشد و اعتلای صنایع سنگین و متمرکز، پس از انقلاب صنعتی و نیز کم توجهی به اثرات آلاینده های ساخته ی دست بشر، چالش های زیست محیطی زیادی را در سطح جهان تشکیل شدهاست . امروزه، آلودگی ها وچالش ها ی زیست محیطی ، گریبان گیر همه ی کشورهای جهان به ویژه کشورهای صنعتی می شود. این کشورها، علی رغم داشتن فن آوری های پیشرفته ، قادر به حل این مشکل نبوده و نشست هایی مانند نشست استکهلم ، ژوهانسبورگ و سران هشت کشور صنعتی جهان نتوانسته اند در حل معضل موجود، نقش اساسی داشته باشن . ابعاد چالش های زیست محیطی ، با گستردگی هر چه بیشتر افزایش می یابد و تقریبا تمامی ابعاد محیط زیست انسان و موجودات زنده کره ی زمین ، از قبیل : هوا، آب و خاک جنگل و مرتع را تحت تاثیر قرار داده است . این پژوهش در محدوده استان زنجان انجام گرفت که به دلیل اقلیم تا حد مناسب خصوصا در مناطق شمالی آن، مراتع متوسط تا نسبتا خوب دارا است . در بسیاری از مناطق استان زنجان اراضی مرتعی به زیر کشت دیم می رود که باعث از بین رفتن مراتع و تخریب گونه های گیاهی با ارزش و فرسایش و از بین رفتن خاک شده است . بررسی چگونگی توزیع فضایی وضع موجود کاربری مراتع و چراگاه با توجه به درجه تناسب اراضی آنها مشخص می شود. بیشتر از ۵۰ درصد محدوده مرتع و چراگاه زنجان در خارج از محدوده مجاز واقع شده است .۳/۴۲ درصد اراضی در درجه نیمه متناسب و ۶/۷ درصد در درجه نسبتا متناسب قرار دارد.

کلیدواژه ها

مراتع ، چالش های محیطی ، چالش های انسانی ، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.