شناخت و سنجش عملکرد الگوریتم بهینه سازی فیزاروم در فرم یابی شبکه راه آهن شهری تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی شهرهای فردا، خلاقیت، نوآوری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: RPCFEST01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیربهادر برادران

دانشجوی دکترا دانشگاه تهران، دانشگاه تهران

محمدرضا متینی

استادیار دانشگاه هنر، دانشگاه هنر

چکیده

استفاده از روش های مبتکرانه و نوینی همچون بهره گیری از الگوهای رشد و تکثیر طبیعی در فرم یابی و بهینه سازی شبکه ها، با توجه به مشکلات و کمبودهای روش های سنتی و رایج، در کشورهای پیشرفته رو به افزایش می باشد. به نظر می رسد برخورداری از این فناوری و دانش در ایران، با توجه به برنامه ها و پتانسیل های رشد و توسعه شهرها، می تواند برای گروه ها و شرکت های ذی ربط در این امر بسیار اثر بخش واقع گردد. در پژوهش حاضر نیز سعی بر این است تا به روش تحلیلی – توصیفی و گردآوری اصول و قوانین حاکم بر پدیده های طبیعی، در ابتدا شناخت مناسبی از فیزاروم پلی سفالوم شکل گرفته و در ادامه نیز عملکرد الگوریتم بهینه سازی فیزاروم در راستای فرم یابی شبکه راه آهن شهری تهران بررسی گردد. نتایج حاصل از فرم یابی شبکه راه آهن شهری تهران توسط الگوریتم بهینه سازی فیزاروم حاکی از آن است که این الگوریتم توانسته در فضای مسئله(شهر تهران) و نقاط هدف(ایستگاه های مترو موجود)، شبکه ای به میزان ۳۷۸ متر کوتاه تر شکل داده و به انطباق ۹۹.۸ درصدی در فرم یابی شبکه و ۹۸.۸ درصدی در پوشش نقاط ایستگاه ها دست یابد. این نتایج بیانگر این است که الگوریتم بهینه سازی فیزاروم می تواند در راستای یافتن بهینه ترین مسیر، به شرکت ها و ارگان های ذی ربط در زمینه کاهش هزینه های مالی، زمانی و انسانی و از همه مهم تر خطاهای ناشی از آن و بهبود عملکرد، دقت، سرعت، نتیجه و خروجی کار کمک نماید.

کلیدواژه ها

فیزاروم پلی سفالوم، الگوریتم بهینه سازی فیزاروم، فرم یابی، بهینه سازی، شبکه راه آهن شهری تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.