ارزیابی راهبردی توسعه ی گردشگری نقره ای و بهبود اوقات فراغت سالمندان در شهر خلاق رشت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی شهرهای فردا، خلاقیت، نوآوری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: RPCFEST01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مانی طالبی

دانشجوی دکتری شهرسازی دانشگاه گیلان

چکیده

گردشگری نقره ای اصطلاحی است که به جامعه ی هدف سالمند (افراد مو نقره ای) اطلاق می شود و جمعیت بالای ۶۰ سال را در برمی گیرد. در جهان معاصر، سالمندی فرصت جدیدی است برای فراغت بیشتر، آسان تر و دسترس پذیرتر که می تواند به کیفیت زندگی سالمندی بیافزاید و آن ها را نیز به عنوان طیفی پویا و پرانگیزه در اجتماع معرفی کند. این پژوهش به ارزیابی راهبردی توسعه ی گردشگری نقره ای و بهبود اوقات فراغت سالمندان در شهر خلاق رشت پرداخته است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی است و پس از شناسایی نقاط راهبردی از طریق مطالعات کتابخانه ای، اولویت مندترین راهبردهای گردشگری سالمندی و بهبود اوقات فراغت شهروندان سالمند رشتی از طریق ماتریس کمی برنامه ریزی راهبردی (QSPM) بدست آمد. نتایج نشان می دهد: تدوین برنامه ی راهبردی و عملیاتی در این زمینه با ابزارسازی و ظرفیت سازی حداکثری؛ تعریف فرصت ها و بسته های انگیزشی سرمایه گذاری در زمینه های فراغتی و گردشگری سالمندان با تاکید بر محور پیشگیری و سلامت در مسیر شهر خلاق خوراک شناسی؛ توسعه ی اکوتوریسم با تمرکز بر بازآفرینی زون تالاب عینک در غرب شهر رشت با تاکید بر فضای گردشپذیر سالمندان با پیشنهاد احداث گستروپارک (پارک خوراک و خلاقیت) رشت و مزیت نزدیکی بیمارستان بین المللی قائم در مسیر گردشگری سلامت؛ توسعه ی پاتوق های سالمندان (پاتوق های محله ای و پارک های موضوعی)؛ توسعه ی گردشگری رویدادمحور سالمندان با برگزاری جشنواره های فرهنگی، هنری از جمله خوراک شناسی و استارتاپ های امور سالمندی و تورهای گردشگری مختص سالمندان؛ مناسب سازی گسترده ی پیاده روها و مبلمان شهری برای سالمندان با توزیع زمانی و مکانی متوازن در سطح ۵ منطقه شهر رشت؛ مدیریت منابع انسانی سالمندان با مشارکت پذیری حداکثری در امور مدیریت و توسعه ی شهری، مشاوره و اشتغال؛ مناسب سازی حمل و نقل عمومی با هدف اصلی سالمندان با توزیع زمانی و مکانی متوازن در سطح ۵ منطقه شهر رشت و توسعه ی گردشگری خلاق با برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی برای سالمندان، مهم ترین راهبردها هستند. بدین منظور پیشنهادات اجرایی نیز مطرح شده است.

کلیدواژه ها

گردشگری نقره ای، اوقات فراغت سالمندان، شهر خلاق رشت، ارزیابی راهبردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.