اثر ۱۲ هفته تمرین ترکیبی همراه با مصرف نیاسین بر لیپوپروتئین و آلکالین فسفاتاز (ALP) زنان دارای اضافه وزن مزمن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی فیزیولوژی ورزشی
  • کد COI اختصاصی: SPORTU01_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 26
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا فرضی زاده

دانشیار فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

سجاد رحیم جابر

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

این مطالعه با هدف بررسی اثر ۱۲ هفته تمرین ترکیبی و یا مصرف نیاسین بر لیپوپروتئین و آلکالین فسفاتاز (ALP) زنان دارای اضافه وزن مزمن انجام گردید. در یک مطالعه نیمه تجربی، ۳۰ زن داوطلب دارای اضافه وزن مزمنکه بودند، با میانگین سن ۳۴/۷ ± ۳/۲ سال و وزن ۸۲/۴ ± ۹/۳ کیلوگرم به طور تصادفی در سه گروه مساوی (n=۱۰) شامل کنترل، تمرین و آرتیشو تفسیم شدند. تمرینات ترکیبی شامل هشت هفته، با تواتر سه جلسه در هفته و ۲۵ تا ۳۵ دقیقه تمرین هوازی با شدت ۵۵ تا ۷۵ درصد ضربان قلب بیشینه و تمرین مقاومتی شامل پنج حرکت و با شدت ۵۵ تا ۷۵ درصد یک تکرار بیشینه اجرا شد. گروه آرتیشو روزانه ۱۸۰ میلی لیتر نیاسین ۶۰) میلی لیتر بعد از هر وعده غذایی) مصرف کردند. گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. ۴۸ ساعت قبل و بعد از مداخله، از همه آزمودنی ها سونوگرافی کبد و خونگیری انجام شد. مقادیر سرمی آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز، نیمرخ چربی (تری گلیسرید، لیپوپروتئین با چگالی بالا، لیپوپروتئین با چگالی کم و کلسترول تام) و چربی کبد ارزیابی گردید. نتایج نشان داد سطوح چربی کبد در گروه های تمرین (p=/۰۲۱) و آرتیشو (p=/۰۱۴) بطور معناداری کاهش یافت. نیمرخ چربی با وجود بهبود در گروه های تمرین و آرتیشو، تفاوت معناداری را بین گروه ها نشان نداد. آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز در گروه های تمرین ، کاهش معنادار p=/۰۱۷) و (p=۰/۰۱۱، گروه آرتیشو کاهش غیرمعنادار p=۰/۲۲) و (p=۰/۱۳ و گر.ه کنترل افزایش معنادار p=۰/۰۱) و (p=۰/۰۳ نشان داد. در مجموع به نظر می رسد ۱۲ هفته تمرین ترکیبی و یا مصرف نیاسین می تواند اثرات مثبتی در بهبود چربی کبد و آلکالین فسفاتاز (ALP) زنان دارای اضافه وزن مزمن داشته باشد.

کلیدواژه ها

تمرین ترکیبی، کبد چرب، آرتیشو، چاقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.