مروری بر شناسایی عوامل موثر بر مدیریت ریسک ایمنی کارگاه هایساختمانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خشایار حقیقی حشمتی مفرد

دانشجوی گروه تخصصی مدیریت ساخت و آب، دانشکده عمران، معماری و هنر، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران، ایران

مهدی روانشادنیا

دانشیار گروه تخصصی مدیریت ساخت و آب، دانشکده عمران، معماری و هنر، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران، ایران

چکیده

صنعت ساختمان به دلیل پیچیدگی ماهیت کار و شرایط غیرا یمن در محیط کار که نرخ رخداد حوادث در آن بسیار زیاد است ، جز صنایع پرر یسک به شمار می آید. تغییرات بسیار زیاد در محیط کار، استفاده از منابع متعدد، شرایط کار نامناسب ، کاهش امنیت شغلی ، نامساعد بودن محیط کار (مواردی همچون صدا، گردوغبار، شرایط بد آب و هوایی و جابه جایی وسایل سنگین ) موجب افزا یش این خطرات در این صنعت شده است . به طوری که نرخ رخداد حوادث مرگبار و غیرکشنده در این صنعت زیاد است . استفاده از ماشین آلات سنگین مانند کامیونها و بولدوزرها و غلتک ها، سبب ایجاد محیط غیر ایمن برای فعالیت شاغلین بخش ساختمانسازی شده است . همچنین ریسک هایی از قبیل : ریسک حریق و انفجار، ریسک مربوط به جریان الکتریکی ، ریسک های تجهیزات ساختمانی ، ریسک های مربوط به نصب و بهرهبرداری داربست و جایگاههای کار، ریسک های مربوط به احداث اسکلت و کار در ارتفاع و ریسک های مربوط به عملیات گودبرداری اجرای فونداسیون می توان اشاره کرد.ریسک های ایمنی باید در ابتدای پروژه ها شناسایی شده و دسته بندی آنها از جنبه های مختلف باعث بهبود معیارهای موفقیت پروژه گشته و مقادیر برنامه ریزی شده و اتفاق افتاده را به یکدیگر نزدیک می کند. پس از تلفیق مدیریت ایمنی و مدیریت ریسک ، مدیران پروژهها می توانند عدم قطعیت های موجود را در مراحل ابتدایی پروژه شناسایی کرده و از بروز مشکلات ناگهانی جلوگیری به عمل آورند، از این رو پژوهشگران بسیاری ، حتی مدیریت ایمنی را زیرمجموعه ای از مدیریت ریسک دانسته اند.

کلیدواژه ها

مدیریت ایمنی ، مدیریت ریسک ، تصمیم گیری چندمعیاره، ساختمانسازی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.