تجزیه و تحلیل حوادث اداره بنادر و دریانوردی بندر امام خمینی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی، نفت و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF09_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف حسن زاده

گروه مهندسی ایمنی ، بهداشت ، محیط زیست ، موسسه آموزش عالی مهراروند، آبادان، ایران

امیرحسین دوامی

گروه مهندسی ایمنی ، بهداشت ، محیط زیست ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد اهواز، اهواز، ایران

چکیده

حوادث ناشی از کار هزینه های زیادی را بر اقتصاد ملی کشور تحمیل می کند. هزینه های ناشی از حوادث و خسارتی که این حوادث بر کارفرمایان و نهایتا بر پیکره اقت صاد ک شور وارد می کند، قابل توجه ا ست . بدلیل اهمیت مو ضوع، این تحقیق با هدف برر سی و تجزیه و تحلیل حوادث رخ داده در بندر امام خمینی و در نهایت ارائه راهکارهای کنترل حوادث به منظور کاهش خسارات اقتصادی انجام شده است . در این مطالعه گزارش حوادث رخ داده در سال ۱۴۰۱ برر سی و از نظر فاکتورهای مختلف شامل سن ، سابقه ، محل وقوع، نوع حادثه و پیامد آن طبقه بندی شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است . بررسی فراوانی حوادث بر اساس محل وقوع حادثه نیز نشان داده است که بیشترین فراوانی حوادث مربوط به کارگاه عمرانی ( ۴۰ در صد) و پس از آن مربوط به عملیات ا سکله ( ۷,۲۶ در صد) بوده ا ست . برر سی تعداد حوادث بر ا ساس نوع حادثه ن شان داده که عمده حوادث در اداره بندر عبارت ا ست از حریق ، تماس با مواد شیمیایی ، برخورد تجهیزات با افراد، سقوط از ارتفاع و بریدگی ناشی از اجسام برنده که از بین آنها برخورد تجهیزات با افراد دارای بیشترین فراوانی ( ۵,۵۴ درصد) بوده و پس از آن سقوط از ارتفاع( ۲,۱۸ درصد) درصد در رتبه دوم قرار گرفته است . تعیین میزان حوادث قابل ثبت در اداره بندر و دریانوردی نشان داده است که در سال ۱۴۰۱ به ازای هر ۱۰۰ نفر کارگر ۴۴ نفر آ سیب دیده دا شته ایم . این عدد نشان دهنده آن ا ست که تعداد حوادثی که منجر به آسیب جدی به کارکنان شود قابل توجه نبوده است .

کلیدواژه ها

تجزیه و تحلیل ، حوادث، اداره بنادر و دریانوردی، بندر امام خمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.