بررسی ریسک انتقال بیماریهای با منشاء خونی در آرایشگران زن شهر اردبیل

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای
  • کد COI اختصاصی: NCOHS07_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1627
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق حضرتی

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل- دانشکده بهداشت- اردبیل

رقیه علیزاد

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل- دانشکده پزشکی- اردبیل

هادی صادقی

دانشجوی دوره کارشناسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل- دانشکده

هادی پیری

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل- دانشکده بهداشت- اردبیل

چکیده

در این مطالعه توصیفی مقطعی، به منظور بررسی ریسک انتقال بیمارهای مسری، شاخصهای مرتبط با سلامت محیط کار و کیفیت گندزدایی ابزار کار در 96 آرایشگاه زنانه اردبیل در سال 1388 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که فقط 5.2% آرایشگاه های زنانه صرفا از کیت شخصی برای اصلاح مشتریان استفاده می نمایند. 100 درصد آرایشگاه ها به نوعی از ماده گندزادیی شیمیایی برای ضد عفونی ابزار کار استفاده می نمایند و لیکن در 56 درصد از آرایشگاه ها میکروتن که استفاده از آن توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توصیه شده است بکار برده می شود. نمونه های کشت میکروبی ابزار کار در آرایشگاه های مورد مطالعه در 46.6 درصد موارد مثبت بوده و 53 درصد از کشت میکروبی مثبت، تست کاتالاز مثبت داشتند که بیانگر وجود باکتری استافیلوکوکوس اورئوس د رمحیط کشت می باشد. رشد باکتری در نمونه های تهیه شده در آرایشگاه هایی که روش استاندارد گندزدایی را مراعات میکردند، به شکل معنی داری کمتر از آنهایی است که روش غلط گندزدایی ابزار کار در آنها مشاهده شد (0.0001> P). تحصیلات دیپلم و بالاتر (0.009=p) و سن بالای 30 سال آرایشگران (0.091=P) از جمله فاکتورهای موثر بر کیفیت گندزدایی تعیین گردید. جهت تامین و ارتقاء سطح سلامت آرایشگران زنانه و مراجعین به آرایشگاه ها و کاهش ریسک انتقال بیمارهای با منشاء خونی، نظارت مستمر بر شرایط محیط کار، آموزش شاغلین و گندزدایی صحیح ابراز کار ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

آرایشگاه زنانه، گندزدایی، اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.