مروری بر زمین شناسی، ژئوشیمی و کانی سازی معدن متروکه مس- طلای رگه ای حیدری، جنوب کجه، فردوس

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG01_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نجفی

گروه زمین شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمد حسن کریم پور

مرکز تحقیقات ذخایرمعدنی شرق ایران،دانشگاه فردوسی مشهد

مریم عبدی

گروه زمین شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

معدن متروکه حیدری، یکی از معادن رگهای قدیمی ایران است که سابقه فعالیتهای شدادی دارد. اغلب واحدهای رخنمون یافته در این محدوده، واحدهای آذرآواری و گدازههای حدواسط هستند که تودههای نیمه عمق در با ماهیت ،I آنها نفوذ کردهاند.عمدتا دگرسانی سیلیسی-سرسیتی-کلریتی نشان میدهند. تودههای نفوذی عمدتا تیپ کالک آلکالن غنی از پتاسیم تا شوشونیتی هستند. کانیسازی مس به صورت رگههای کوارتز-آمتیست با کنترل ساختمانی به شکل رگهای و برشی در امتداد گسل اصلی منطقه و در کنتاکت تودههای نفوذی با واحدهای ولکانیکی و پیروکلاستیکی است.کانه های اولیه شامل: پیریت، کالکوپیریت، اسپکیولاریت،بورنیت و گالن است و کالکوزیت، کولیت- دیژنیت، مالاکیت، آزوریت، کریزوکلا، فیروزه، اکسیدهای آهن و کربنات به صورت ثانویه یافت میشود. بافت کانه ها به Cu, Au, Pb, Ag, Zn, As, Mo, Co, Ba شکل رگچه، برشی وجعبهای است. مطالعات ژئوشیمیایی آنومالی عناصر را در نمونه های سطحی و نمونههای بر گرفته شده از گمانه ها، مشخص ساخته است. شواهد موجود، احتمال کانی در این محدوده را مطرح می نماید.

کلیدواژه ها

مس-طلای همراه با اسپکیولاریت، طاهرآباد، بلوک لوت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.