کاربرد پودرهای کربنات کلسیم ضایعاتی برای ساخت رنگ

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG01_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2071
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن آزادی

دانشجوی دکتری زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شما

احمد خاکزاد

استاد گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

مهرداد کریمی

استادیار گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

سیامک بهاروند

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

چکیده

حدود 152 واحد سنگبری در منطقهی نیریز در حال فعالیت میباشند که تمامی این واحدها سنگ چینی نیریز را برش میدهند. به طور تقریبی هر واحد روزانه، درحدود 10 تن پودر سنگ (کربنات کلسیم) ضایعاتی، حاصل از برش تولید میکند. در این تحقیق، پودرهای کربنات کلسیم ضایعاتی (به عنوان پرکننده) به همراه دیگر مواد اولیه ی داخلی، برای ساخت رنگ مورد استفاده قرارگرفته است. به همین منظور از روش فلورسانس اشعهی ایکس، جهت آنالیز شیمیایی و از دستگاه آنالیز اندازهی ذرات، روش تفرق اشعهی لیزر، جهت تعیین دانه بندی پودرهای کربنات کلسیم ضایعاتی استفاده گردید. سپس فرمولاسیونهای مناسبی طبق ترکیب شیمیایی مواد اولیه در نظرگرفته شد. پس از مخلوط کردن مواد اولیه نمونه های رنگ حاصل شد و مهمترین خواص آنها پس از اندازهگیری، با رنگ استانداردمقایسه گردید. نتایج نشان داد که نمونههای رنگ ساخته شده توسط پودرهای کربناتکلسیم ضایعاتی، با رنگ استانداردی که درکارخانهی رنگ فیروزه شیراز ساخته میشود، خصوصیات نزدیک و شبیه به یکدیگر دارند. از این 0 میکرون، میانگین قطر معادل طولی و سطحی به /533-1/ جهت این پودرهای ضایعاتی با دانه بندی متوسط 925 0 درصد و تطابقی که با استاندارد / 98 درصد، رطوبت 14 / 1 میکرون، درجه خلوص میانگین 8 / 0 و 424 / ترتیب 668 کربنات کلسیم مورد استفاده در رنگ دارند، به آسانی میتوانند به عنوان یک پرکنندهی مناسب و ارزان قیمت در ساخت رنگ مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه ها

کربنات کلسیم ضایعاتی، دستگاه برش سنگ، دانه بندی، فلورسانس اشعه ایکس، پرکننده رنگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.