بررسی پارامترهای بهره برداری در فرآیند بیوفیلمی MBSBR جهت حذف دترجنت از فاضلاب شهری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی کشاورزی، صنایع غذایی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: KESHAVARZICONF02_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 26
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد برزنونی

عضو مرکز تحقیقات و توسعه آب و فاضلاب شرکت باتاب صنعت اوژن

نوشین امیرآبادی فراهانی

چکیده

آلکیل بنزن سولفانات خطی (LAS) پس از صابون بیشترین میزان را در شوینده های خانگی دارا می باشند ودر بیشتر کشورهای جهان به عنوان مادهی اولیه جهت تولید سورفاکتانتهای خانگی مانند پودرهای لباسشویی، مایعات ظرفشویی و سایر پاک کننده ها بهکار میروند. در میان روشهای مختلف تصفیه، استفاده از فنآوریهای مرتبط با فرآیندهای بیولوژیکی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یکی از این فنآوریهای مذکور استفاده از سیستم های بیوفیلمی میباشد. لذا این تحقیق جهت بهینه سازی رآکتور بیوفیلمی MBSBR در کنترل نسبت F/M و شوک آلی وارده به سیستم با تاکید بر حذف LAS از فاضلاب شهری انجام شد. در این بررسی از یک عدد پایلوت با جنس پلکسیگلاس شفاف در ابعاد ۲۵/۵*۲۵/۵*۵۴) سانتی متر) با حجم کلی ۳۴/۵ لیتر و حجم مفید ۳۰ لیتر استفاده گردید نتایج حاصله از این تحقیق حاکی از آن بود که سیستم MBSBR قابلیت بالایی در تصفیه پذیری فاضلاب شهری از خود نشان داد به این صورت که حداکثر میزان راندمان به دست آمده از بار آلی در زمان ماند هیدرولیکی ۲/۵ ساعت با بار آلی ورودی به سیستم به میزان ۳۰۰ میلیگرم بر لیتر به مقدار ۹۶/۴ درصد به دست آمدسیستم MBSBR همچنین قابلیت بسیار خوبی از خود در حذف LAS در محدوده ی فاضلاب شهری نشان داد. به این صورت که بیشترین میزان راندمان به دست آمده از آلکیل بنزن سولفونات خطی در زمان ماند هیدرولیکی ۲/۵ ساعت با بار آلی ورودی به سیستم به میزان ۳۰۰ میلیگرم بر لیتر و LAS به میزان ورودی ۵ میلیگرم بر لیتر به مقدار %۹۲/۴ در همین پارامترها به دست آمد. پس از ثبت داده ها و انجام محاسبات لازم محدوده ی نسبت F/M در هر مرحله مشخص گردید. به این صورت که در فاز راهبری با بار آلی ۳۰۰ میلیگرم بر لیتر این نسصنایعبت در محدوده ی (۰/۰۴-۰/۱۱)، فاز راهبری با بار آلی ۵۰۰ میلیگرم بر لیتر این نسبت در محدوده ی (۰/۰۴-۰/۱۱)، فاز راهبری با بار آلی ۸۰۰ میلیگرم بر لیتر این نسبت در محدوده ی (۰/۰۴-۰/۱) و فاز راهبری با بار آلی ۱۰۰۰ میلیگرم بر لیتر این نسبت در محدوده ی (۰/۰۳-۰/۱) به دست آمد که دقیقا در محدوده ی ذکر شده در ملاحظات بهره برداری کتاب متکلف و ادی برای راهبری سیستم های SBRبود که این مساله صحت انجام ازمایشات را نشان میدهد

کلیدواژه ها

LAS،فاضلاب شهری،MBAS ، MBSBR،سیستم بیوفیلمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.