تاثیر مکمل نمکهای صفراوی طیور بر فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی کشاورزی، صنایع غذایی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: KESHAVARZICONF02_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 42
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدعلی میرحسینی

دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

محسن دانشیار

استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

پرویز فرهومند

استاد بازنشسته گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

سیدعلی میرقلنج

دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه.

چکیده

اسید صفراوی یک ماده طبیعی است که میتواند از ضایعات کشتار طیور، خوک یا گاو به دست آید که توانایی امولسیون چربی را دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر سطوح مختلف اسیدهای صفراوی بر فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی انجام شد. در این تحقیق از ۳۰۰ قطعه جوجه گوشتی نر و ماده سویه راس ۳۰۸یک روزه در قالب طرح کاملا تصادفی با ۵ تیمار و ۶ تکرار و ۱۰ قطعه جوجه به ازای هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد بر پایه ذرت و کنجاله سویا و جیره حاوی ۰/۱ درصد امولسیفایر، ۰/۲۵ درصد اسید صفراوی ۰/۵ درصد اسید صفراوی و ۱ درصد اسید صفراوی بودند. نتایج نشان داد که که سطح گلوکز و تری گلیسرید سرم تحت تاثیر افزودن مکمل اسیدهای صفراوی قرار گرفت. غلظت گلوکز خون در تیمار ۱ درصد اسیدهای صفراوی به طور معنیداری کمتر از سایر تیمارهای آزمایشی بود .(P< ۰/۰۵) جوجه های گوشتی تغذیه شده با ۱ درصد مکمل اسیدهای صفراوی غلظت تری گلیسرید سرم پایین تری نسبت به تیمار شاهد داشتند .(P< ۰/۰۵) به طور کلی میتوان بیان کرد که اسیدهای صفراوی به عنوان مولکولهای سیگنالینگ نه تنها در تنظیم متابولیسم کبدی تری گلیسرید و کلسترول، بلکه در تنظیم گلوکز نیز نقش دارند و باعث کاهش غلظت گلوکز خون میشوند.

کلیدواژه ها

اسید صفراوی، فراسنجه های خونی، گلوکز، جوجه های گوشتی، تری گلیسرید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.