بررسی کانی شناسی، میکروترمومتری و روند کانه زایی در کانسار سرب و روی هفته (جنوب اراک)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG01_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 866
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالمجید یعقوب پور

گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم، تهران

صادق سلطانی

گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی، مشهد

چکیده

کانسار هفته در 46 کیلومتری جنوب شهرستان اراک واقع شده است و از نظر ساختاری در زون سنندج_سیرجان قرار دارد. . از نظر سنگ شناسی سنگ میزبان ماسه سنگ و شیل های ژوراسیک زیرین است. کانه زایی در امتداد سه گسل اصلی که به موازات یکدیگر قرار دارند، صورت گرفته است، این گسل ها نرم ال هستند و دارای روند شمال 80 درجه به سمت غرب هستند، کانی های اصلی شامل: گالن، پیریت، کالکوپیریت، - شرقی_جنوب غربی و شیب 70 اسفالریت، سروزیت، سیدریت، بورنیت، کوولیت، میمتیت و اکسیدهای آهن است . دگرسانی ها ساده بوده و شامل 0 متر و عیار / سیلیسی شدن، دولومیتی شدن، پیریتی شدن و تبلور مجدد است. میانگین ضخامت ماده معدنی حدود 5 60 است. بر اساس مطالعات ترمومتری سیالات درگیر میانگین دمای ppm متوسط سرب 4% ، روی 1% و نقرهتشکیل 180 درجه و شوری متوسط سیال تشکیل دهنده معادل 14 درصد وزنی نمک طعام است و مخلوط شدن سیالات کانسار ساز با شوری بالا با آب های جوی در طول شکستگی ها و گسل ها عامل اصلی کانی سازی است. از نظر رده بندی و تیپ کانساری، کانسار هفته، از کانسارهایی با شرایط تیپ دره می سی سی پی با سنگ میزبان ماسه سنگی است.

کلیدواژه ها

کانه زایی، سیال درگیر، هفته، دگرسانی و تیپ دره می سی سی پی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.