بررسی ویژگی های کانی شناختی وژئوشیمیائی مواد اولیه شرکت سیمان لار

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG01_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1946
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام بدیع الزمان

دانشجوی کارشناسی ارشدزمین شناسی اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

مهرداد کریمی

استادیارزمین شناسی اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

سید حسین قطمیری

استادیارزمین شناسی اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

آهک ،مارن ،رس وآلوویم از جمله مواد اولیه تهیه سیمان در کارخانه سیمان لار می باشند. این کارخانه در 18 کیلومتری ازشهرلارکه در جنوب شرقی استان فارس در مجموعه جنوب حوضه رسوبی در منطقه چین های ساده 1 کیلومتری شرکت سیمان لار به صورت یک واحد از / ونامتقارن زاگرس واقع شده است. .معدن آهک کورده در 2 سازند آسماری-جهرم معرفی می شوند. واحدهای سنگی مجموعه شامل کنگلومرای آهکی وآراگونیت است وکلسیت روند کاهشی Al2O روند افزایشی و 3 CaO، مهترین کانی تشکیل دهنده ی این کانسار می باشد.که با افزایش عمق این معدن نسبت به آهک کارخانه ی سیمان لامرد از خلوص بالاتری برخوردار می باشد.ماکرو ومیکروفسیل CaO. دارد های فراوانی در معدن آهک یافت می شوند که اکثرا سن ائوسن میانی،میوسن پائینی دارندومتعلق به محیط اینترتایدال می باشند. معدن آلوویوم کورده شامل آبرفت های جوان در کنار معدن آهک قرارگرفته است.نمونه برداری باهم نسبت عکس دارند وهر چه به سمت شمال وشرق می رویم آهک Al2O و 3 CaO سیستماتیک نشان می دهد که وآلوویوم از خلوص بهتری برخوردارند.کانسار مارن گردنه نارنجی شرکت سیمان لار در 18 کیلومتری از شرکت سیمان قرار دارد. واحدهای سنگی مجموعه شامل ژیپس، شیل، چرت ومارن می باشند.سازند میشان در اکثر مواقع گچ دار ودر پاره ای از موارد دارای تناوبی از آهک های نازک لایه مارنی هستند.از نظر کانی شناسی کلسیت ودولومیت وکانی های رسی مهمترین کانی تشکیل دهنده این کانسار می باشند. رس یکی دیگر از مواد اولیه تولید سیمان می باشد.کانسار رس دنگز در 14 کیلومتری از کارخانه سیمان قرار دارد.بیشتر دشت دنگز از رسوبات دانه ریز وسیلت تشکیل شده استکه این آبرفت های جدید متعلق به نیمه دوم کواترنری (هولوسن) هستند.کلسیت ، دولومیت وکوارتزمهمترین کانی های تشکیل دهنده این کانسار می باشند.

کلیدواژه ها

شرکت سیمان لار،ماده اولیه سیمان،ویژگی های ژئوشیمیائی،کانی شناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.