کانی زایی در کوههای طارم و خاستگاه آن با نگرشی بر کانسار مس چودرچای

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1791
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور قربانی

گروه زمین شناسی ، دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی،تهران، ایران

فاطمه حنیفه

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، ل

شهروز حق نظر

چکیده

کوههای طارم بنابر تقسیم بندی واحد ساختاری در زون البرز باختری قرار م یگیرند. از دیدگاه زمین شناسی عمومی با نگرشی بر تکتونوماگمایی و کانی سازی منطقه طارم را می توان به عنوان یک ساب زون متالوژنی تعریف نمو د. کوهه ای طارم عمدتاً از سنگهای آتشفشانی و گرانیتوئید های دوران سوم تشکیل یافته که به صورت یک چین نامتقارن که یال شمال شرق آن با شیب کم، به حوضه منجیل رسیده و یال کوتاه جنوب غربی به دشت زنجان منتهی می گردد. با توجه به مطالعات انجام شده تاکنون کانی سازی های فلزی چون مس، سرب و روی، آهن، طلا اغلب به صورت رگه ای و پراکنده مشاهده شده است. در محدوده چودرچای نیز سه رگه کان یسازی شده وجود دارد که این رگه ها دارای امتداد کلی شمالی- جنوبی بوده و به موازات یکدیگر در طول های مختلف کشیده شده اند. با توجه به مطالعات انجام شده برروی مقاطع نازک، صیقلی و آنالیزهای شیمیایی و شواهد صحرایی می توان گفت خاستگاه کانسارهای ناحیه طارم از نوع هیدروترمال می باشند و با توجه به پاراژنز، کانی سازی آنها را می توان از نوع مزوترمال برای کانی سازی مس، طلا، سرب و روی و نیز خاستگاه ولکانوژنیک تا ارماگمایی برای کانسارهای آهن معرفی نمود.

کلیدواژه ها

کوه های طارم، کانی سازی، مس، سرب و روی، آهن، طلا، چودرچای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.