مطالعات مغناطیسسنجی زمینی جهت اکتشاف ذخایر معدنی و مشخص نمودن گسترش و عمق تودههای نفوذی ایجاد کننده آلتراسیون و کانیسازی در محدوده شرق کیبرکوه (جنوب غرب خواف)
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: نخستین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
- کد COI اختصاصی: CISEG01_057
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 804
نویسندگان
گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
منطقه کیبرکوه در 70 کیلومتری جنوبغربی شهرستان خواف در استان خراسان رضوی قرار گرفته است. منطقه مطالعاتی با وسعت 60 کیلومتر مربع از شرق به روستای زوزن (قاسمآباد) و از غرب به کیبرکوه محدود میشود. واحدهای سنگی منطقه شامل ماسهسنگ، شیل، سنگ آهک، اسلیت، میکاشیست و مجوعه تودههای نفوذی که به شکل دایک و استوک نفوذ نمودهاند، است. ترکیب آنها از گرانیت تا دیوریت تغییر میکند. اسکارن در چند منطقه شناسایی شد. زونهای آلتراسیون پروپلیتیک با وسعت بیشتر، سرسیتیک، آرژیلیک و سیلیسی با گسترش کمتر در جنوب محدوده مشاهده میشود. کانیسازی پیریت، کالکوپیریت، مگنتیت، گالن و باریت در منطقه شناسایی گردید. به منظور دستیابی به اطلاعات عمقی و گسترش ذخایر و تودههای نفوذی مولد کانیسازی عملیات مغناطیس سنجی زمینی انجام شد. برداشت با 10 پروفیل با امتداد شمالشرق- جنوبغرب، و تعداد 526 ایستگاه، انجام گرفت. با انجام اصلاحات و پردازش دادههای مغناطیسسنجی، نقشههای شدت کل میدان مغناطیسی، انتقال به قطب، مشتق قائم اولشناسایی F,E,D,C,B,A و فراسو تهیه شد و با استفاده از این نقشهها محل واقعی، گسترش و عمق نسبی آنومالیهای گردید. با توجه به این نقشهها، تودههای نفوذی و زونهای آلتراسیون، بخش جنوبی محدوده پتانسیل اکتشافی برای یک سیستم مس پورفیری را دارد. بخش مرکزی مطالعاتی با توجه به حضور چند زون اسکارنی و بالا بودن شدت پتانسیل اکتشاف برای کانیسازی آهن دارد. (D میدان (آنومالیکلیدواژه ها
مغناطیسسنجی، آنومالی، مس پورفیری، اسکارن آهن، کانیسازی مگنتیتمقالات مرتبط جدید
- دانش بومی و مدیریت سنتی مراتع عشایری: بازاندیشی نظام های بهره برداری از مراتع
- بررسی عوامل مژثر بر پیشگیری و مدیریت پدیده خودسوزی زغال سنگ در صنعت معدن کاری زیرزمینی
- پیش بینی لرزش زمین با روش های شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیون چندمتغیره (مطالعه موردی: معدن سنگ آهن شماره یک گل گهر)
- ارزیابی درجه آلودگی فلزات سنگین با استفاده از شاخص آماری ضریب غنی شدگی در رسوبات منطقه وبژه اقتصادی بندر شهیدر جائی
- تعیین مناسب ترین روش آب گیری از باطله های کارخانه تغلیظ ۳ مجتمع مس سرچشمه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.