مقایسه تطبیقی سیاست های صنعتی سازی مسکن در کشورهای منتخب با تاکید بر ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و پنجمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE08_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خلیل حاجی پور

استاد یار گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

زهرا تنگستانی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

تهمینه روزی طلب

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

بخش عمده ای از تولید مسکن در کشور، به صورت سنتی و کارگاهی است و سهم تولید کارخانه ای و صنعتی در تولید و عرضه مسکن کمتر از ۳درصد از کل تولید است. این پژوهش با هدف بررسی و مقایسه سیاست های صنعتی سازی مسکن در شش کشور ژاپن، مالزی، آلمان، چین، آمریکا و ایران با روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و رویکرد تطبیقی از طریق مطالعه منابع کتابخانه ای و اسنادی انجام شده است. یافته ها نشان می دهند که در پنج کشور ژاپن، مالزی، آلمان، چین، آمریکا با توجه به شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و تاریخی خود، سیاست های متفاوتی را در زمینه صنعتی سازی مسکن اتخاذ کرده اند. این سیاست ها شامل افزایش تولید مسکن، تنظیم بازار مسکن، تشویق سرمایه گذاری خصوصی، حمایت از مشارکت عمومی، توزیع عادلانه مسکن، توجه به کیفیت و استاندارد مسکن، توسعه زیرساخت ها و خدمات شهری، ترویج مسکن سبز و پایدار و ارتقاء سطح آگاهی و آموزش مردم در زمینه مسکن است. از طرفی می توان به برخی از چالش های صنعتی سازی در کشور ایران از جمله خلاء برنامه های راهبردی و طرح جامع توسعه صنعتی،کندی صدور پروانه ها و مجوزهای ساخت، بالا بودن مبالغ مربوط به مالیات، بیمه و عوارض، کمبود تسهیلات و سرمایه گذاری خصوصی، عدم آموزش و اطلاع رسانی کافی به مردم و سازندگان اشاره کرد. از این رو با توجه ضرورت اجتناب ناپذیر صنعتی سازی مسکن در کشور و رفع چالش های موجود در این زمینه به ارائه راهبردها و سیاست هایی در راستای ارتقا سطوح سیاست گذاری و برنامه ریزی در این حوزه از قبیل افزایش آگاهی و اعتماد عمومی به محصولات و خدمات صنعتی سازی ساختمان، توسعه و ترویج استفاده از مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) و... پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

مقایسه تطبیقی، سیاست مسکن ، صنعتی سازی مسکن، نمونه های جهانی، کشور ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.