کانه زایی آهن اسکارنی باشکند در جنوب غرب سلطانیه؛ با تکیه بر ساخت و بافت و مطالعات ژئوشیمی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: نخستین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
- کد COI اختصاصی: CISEG01_041
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1522
نویسندگان
بخش زمین شناسی دانشگاه تربیت مدرس
بخش زمین شناسی دانشگاه تربیت مدرس
بخش زمین شناسی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
کانسار آهن باشکند در 16 کیلومتری جنوب غرب سلطانیه، در زون ساختاری ایران مرکزی قرار دارد. کانه زایی در سطوح ضعف واحدهای متادولوستونی و تخریبی دگرگو نشده سازند کهر رخ داده است. کانه های اصلی، مگنتیت و هماتیت با بافت های نواری (مربوط به متاسوماتیسم پیشرونده)، جانشینی، تود های و دندریتی (مربوط به متاسوماتیسم پسرونده) هستند. براساس مطالعات میکروسکپی، سنگ های میزبان توده نفوذی، فاقد کانه زایی سین ژنتیک و یا کانی های آهن دار هستند؛ اما میزان مگنتیت توده نفوذی ب هنسبت بالا است. مگنتیت سه نسل دارد: 1) درون توده نفوذی. 2) به صورت نواری، همراه کالک سیلیکات های ب یآب متاسوماتیسم پیشرونده و 3) همراه کالک سیلیکات های آبدار متاسوماتیسم پسرونده. ترکیب شیمیایی گارنت و پیروکسن تشکی لشده در باشکند، با ترکیب شیمیایی گارنت و پیروکسن سایر اسکارن های آهن تطابق دارد. بررسی عناصر نادر خاکی از نمونه های متادولوستون اسکارنی شده و نشده، فیلیت اسکارنی شده و نشده، توده نفوذی و ماده معدنی، نشا ندهنده تشابه الگوی ماده معدنی با توده نفوذی و اسکارن و عدم تشابه آن با متادولوستون تازه و فیلیت غیراسکارنی است. بنابراین، کانه زایی آهن در کانسار باشکند به عنوان بخشی از مناطق آهن دار محور سلطانیه- مهاباد، از نوع اسکارنی است نه از نوع آتشفشانی- رسوبی.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- دانش بومی و مدیریت سنتی مراتع عشایری: بازاندیشی نظام های بهره برداری از مراتع
- بررسی عوامل مژثر بر پیشگیری و مدیریت پدیده خودسوزی زغال سنگ در صنعت معدن کاری زیرزمینی
- پیش بینی لرزش زمین با روش های شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیون چندمتغیره (مطالعه موردی: معدن سنگ آهن شماره یک گل گهر)
- ارزیابی درجه آلودگی فلزات سنگین با استفاده از شاخص آماری ضریب غنی شدگی در رسوبات منطقه وبژه اقتصادی بندر شهیدر جائی
- تعیین مناسب ترین روش آب گیری از باطله های کارخانه تغلیظ ۳ مجتمع مس سرچشمه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.