بررسی پلایای مهرگان و ارتباط آن با رخنمونهای سنگی اطراف در غرب هرمزگان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1506
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طراح جمال

گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، ایران

زهرا عایدپور

گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، ایران

چکیده

پلایای مهرگان با وسعت تقریبی 115 کیلومتر مربع با راستای شمال شرق – جنوب غرب در شمال غربی بندر لنگه در زون زاگرس چینخورده واقع شده است. بر اساس مشاهدات صحرایی مشخص گردید که پلایه مورد مطالعه دارای سه قرار میگیرد. D زون کفه رسی، زون مرطوب و پوسته نمکی بوده و در تقسیمبندیهای رایج، در گروه پلایاهای نوع تجزیه شیمیایی نمونههای برداشت شده از این پلایا، نشان میدهد که فراوانترین اکسید اصلی در کفه رسی و زون فراوانترین اکسید اصلی در پوسته نمکی است که در غرب منطقه گسترش Na2O بوده و CaO و SiO مرطوب 2 بیشتری دارد. فراوانترین کانیها کوارتز، هالیت، کلسیت و دولومیت میباشد. منشاء کانی کوارتز آواری بوده و حضور کانیهای ثانویه هالیت و کربناتها به دلیل وجود واحدهای سنگی سازند هرمز در ارتفاعات اطراف پلایا میباشد. دررسوبات سطحی زونهای پلایای مهرگان، کلرورها بیشترین تجمع در غرب منطقه و در زون نمکی دیده شده و در زونهای مرطوب و رسی به ترتیب کربناتها و سیلیکانه ها مشاهده می شود. بیشترین تجمع کانیهای کوارتز و هالیت در افقهای بالایی بوده و در اعماق بیش از 20 سانتیمتر کانیهای کلسیت و دولومیت تجمع بیشتری یافتهاند. بطور کلی ژئوشیمی و کانیشناسی رسوبات پلایای مهرگان بشدت تحت تأثیر رخنمونهای سنگی اطراف آن میباشد

کلیدواژه ها

پلایا، مهرگان، گنبد نمکی، کانیشناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.