انتخاب بهینه مناطق امیدبخش در ناحیه کهک با استفاده از تلفیق معیارهای اکتشافی ژئوشیمیایی و کانی سنگین در سیستم اطلاعات جغرافیایی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 959
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه خلج

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مح

احمد کاظمی مهرنیا

دکتری زمین شناسی اقتصادی دانشگاه شهید بهشتی، مدرس دانشگاه آزاد اسلام

احسان حاج ملاعلی

دانشجوی دکتری زمین شناسی اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی

امیر محمد جمالی

دکتری چینه و فسیل شناسی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات

چکیده

هدف از این مقاله تهیه نقشه پتانسیل معدنی و معرفی مناطق امیدبخش اکتشافی مواد فلزی با استفاده از تلفیق نتایج به دست آمده از مطالعات اکتشافی مختلف بر روی برگه 1:25.000 کهک در جنوب استان قم میباشد. به این منظور پس از تحلیل نتایج حاصل از مطالعات ژئوشیمیایی رسوبات رودخانهای و مقایسه آن با سایر مطالعات اکتشافی انجام شده، مناطق امیدبخش حاصل شد. سپس در مناطق دارای ناهنجاری، اقدام به برداشت نمونههای کانی سنگین گردید و پس از تجزیه و تحلیلهای مربوطه، نقشههای ناهنجاری کانیهای سنگین تهیه شد و در نهایت پس از انطباق نتایج مطالعات کانی سنگین با نتایج حاصل از سایر مطالعات اکتشافی انجام شده و نیز انطباق با نقشه زمین شناسی، بهترین مناطق امید بخش برای مراحل بعدی اکتشاف، به منظور پیجویی عناصر فلزی شناسایی ش د. در نهایت بر اساسمطالعات انجام شده، دو ناحیه مهم و دارای الویت اکتشافی با احتمال بالای وجود کانیسازی معرفی گردید. این مقاله کارآئی تلفیق داده های اکتشافی در محیط سیستم های اطلاعات جغرافیائی را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

نواحی امیدبخش؛ تلفیق معیارهای اکتشافی؛ ژئوشیمی؛ کانی سنگین؛ کهک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.