تکامل هیدروترمالی کانسار مس پورفیری دره آلو، جنوب کرمان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1400
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصیب صالحیان

گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت مدرس، تهران

مجید قادری

گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

کانسار مس پورفیری دره آلو در 130 کیلومتری جنوب کرمان و در جنوب کمان ماگمائی ارومیه- دختر ق رار دارد. کانی زائی در کانسار در ارتباط با یک توده نفوذی گرانودیوریتی با سن الیگومیوسن است که در سنگ های آتشفشانی - رسوبی ائوسن نفوذ کرده است. بر مبنائی نحوه قطع شدگی، کانی شناسی و ضخامت استوک ورک ها ، سه تیپ رگه و رگچه کانی زائی در کانسار شناسائی شده است: تیپ یک شامل کوارتز، کالکوپیریت، مگنتیت و پیریت با مقدار کمی بورنیت و مولیبدینیت است. تیپ دو حاوی کوارتز، کالکوپیریت و پیریت می باشد. تیپ سه دار ای کوارتز و پیریت با اندکی کالکوپیریت است. مطالعات سیالات در گیر بر روی رگه و رگچه ها، چهار گروه سیال در گیر را در کانسار دره آلو نشان می دهد: 1) تک فاز بخار، 2) دو فازی غنی از مایع ، 3) دو فازی غنی از گاز ، 4) چند فازی. هالیت و هماتیت فاز های اصلی جامد در سیالات درگیر می باشند. نتایج میکروترمومتری سیالات درگیر معرف سه گروه از سیال ها در کانسار دره آلو است: 1) سیال هیدرو ترمالی با دمائی هموژن شدن و شوری بالا، 2) سیال جوی با دمائی هموژن شدن و شوری پائین، 3) سیال ناشی از اختلاط سیال هیدروترمالی و جوی.

کلیدواژه ها

مس پورفیری، دره آلو، رگه و رگچه، سیالات درگیر، سیال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.