تلفیق و آنالیز داده های رادیومتری و مغناطیس سنجی در منطقه بلورد کرمان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1576
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

م یانشی

کارشناسی ارشد مهندسی حفاری و بهره برداری نفت، دانشگاه شهید باهنر کرم

م رضایی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوفیزیک، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان

ح رنجبر

عضو هیئت علمی بخش مهندسی معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

رادیومتری اندازه گیری تشعشعات رادیواکتیویته عناصر طبیعی ( پتاسیم، اورانیوم و توریوم ) به روش زمینی و یا هوایی می باشد و مغناصیس سنجی یک تکنیک ژئوفیزیکی است که تغییرات میدان مغناطیس زمین را برای پیدا کردن محل پدیده های زیر سطحی اندازه می گیرد. هدف این تحقیق تلفیق و آنالیز داده های رادیومتری و مغناطیس سنجی در منطقه بلورد کرمان است . به همین جهت نقشه های شطرنجی شده توریم، پتاسیم و اورانیوم و همچنین نقشه شدت میدان مغناطیسی برداشتهای هوایی به نقشه Arc View سازمان انرژی اتمی ایران در سال 1975 جمع آوری شد. این نقشه ها با استفاده از نرم افزارهای عددی تبدیل شده و پس از تبدیل نمودن به شبکه مثلثی نامنظم 1 از آنها تصاویر شطرنجی یا راستری ساخته شد. با همان نرم افزار تهیه گردید. با استفاده از نرم K(U /Th) و U(Th / K) ، K(Th /U) سپس نقشه های نسبت نقشه شدت میدان مغناطیسی پس از برگردان به قطب با اعمال فیلترهای مختلف، مانند مشتق ER Mapper افزار اول و گسترش به سمت بالا آنالیز گردید. در پایان، بررسی نقشههای ذکر شده و تصاویر ماهوارهای پردازش شده نسبت 5 به 7 برای مناطق دگرسان و نسبت 3 به 1 برای مناطق دارای اکسید ) (ETM) سنجنده نقشه بردار موضعی آهن) در این منطقه، نشان داد که دادههای ژئوفیزیک هوایی، مناطق دگرسان شده را مشخص نکردند.

کلیدواژه ها

رادیومتری.، مغناطیس سنجی.، سنجش از دور.، ژئوفیزیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.