بررسی عوامل موثر بر تقویت حس رقابت سالم در دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تازه های روانشناسی تکاملی و تربیتی
  • کد COI اختصاصی: RTTCH02_0979
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سلیمانی

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، آموزگار پایه ششم ابتدایی، خراسان شمالی، بجنورد

نجیمه نیکدل غلامان

کارشناسی ارشد علوم تربیتی گرایش مدیریت آموزشی، آموزگار پایه پنجم و ششم، روستای قاضی علیا

امیرحسین سلیمانی

دانشجوی کارشناسی مشاوره، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه پردیس امام محمدباقر(ع)، خراسان شمالی ، بجنورد

سجاد دهقانی اشکذری

کارشناسی روانشناسی بالینی کودک و نوجوان، آموزگار پایه ششم ابتدایی، یزد

چکیده

تقویت حس رقابت سالم در دانش آموزان به عنوان یک جنبه مهم از توسعه شخصیت و موفقیت تحصیلی آنها، اهمیت زیادی دارد. برای دستیابی به یک حس رقابت مثبت و موثر، باید به عوامل مختلفی توجه شود. ایجاد چالش ها و تشویق به پذیرش آنها، توجه به توانمندیها و استعدادهای فردی، آموزش مهارتهای اجتماعی و توجه به ارزشهای مثبت تحقیق و پیشرفت از جمله این عوامل هستند. همچنین ، تشویق به همکاری، توسعه احساس مسئولیت ، و تشویق به تفکر انعطافپذیر نیز می توانند به تقویت حس رقابت سالم در دانش آموزان کمک کنند. این رویکردها به دانش آموزان کمک می کنند تا با حس رقابت به عنوان یک ابزار برای پیشرفت و یادگیری بهبود یابند و از اثرات منفی رقابت خوددریایی جلوگیری کنند. برای تحقق این اهداف، مهم است که محیط آموزشی ، خانواده، و جوامع تربیتی ، این اصول را ترویج کنند. ایجاد فرهنگی که به دانش آموزان این امکان را بدهد تا توانمندیها و نقاط قوت خود را بشناسند و به طور سازنده با دیگران رقابت کنند، از اهمیت به سزایی برخوردار است . در نتیجه ، با توجه به این عوامل ، می توان تاثیر مثبت حس رقابت سالم در دانش آموزان را در جهت پیشرفت شخصی ، افزایش انگیزه تحصیلی ، و ارتقاء مهارات اجتماعی مشاهده کرد. این رویکردها به دانش آموزان کمک می کنند تا با مسئولیت پذیری و توسعه مهارتهای اجتماعی ، به عنوان افراد کامل و موفق در محیط تحصیلی و زندگی کاری خود پیشرفت کنند.

کلیدواژه ها

تقویت ، حس رقابت سالم ، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.