آمادگی جسمانی دانش آموزان پسر و دختر کلاس های پنجم ابتدایی و سوم مقایسه ی راهنمایی مختلط و غیر مختلط

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SSTU06_388
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود رضایی نیا

دانشجوی کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشکده تربیت دبیر شهید رجایی ته

علیرضا رمضانی

استادیار گروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تربیت دبیر ش

مجید کاشف

دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تربیت دبیر شه

عباس بنیان

مربی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه شهید رجایی

چکیده

هدف: مطالعه ی حاضر با هدف مقایسه ی میزان آمادگی جسمانی دانش آموزان دو گروه مختلط و غیر مختلط انجام شده است. روش شناسی: این مطالعه بر روی 400 دانش آموز دختر و پسر دوره های ابتدایی و راهنمایی روستایی شهرستان فیروزه در استان خراسان رضوی و در سال 1389 انجام شد. نمونه ها از بین کلاسهای مختلط و غیر مختلط، بطور تصادفی خوشه ای انتخاب شدند و متغیرهای قد، وزن BMI و هفت متغیر آمادگی جسمانی مورد سنجش قرار گرفت. جهت مقایسه ی داده ها از آزمون t مستقل استفاده شد. یافته ها: یافته ها نشان داد در پسران پنجم ابتدایی، رکورد آزمونهای پرش جفت (p=0/007) و دوی 45 متر (p=0/008) گروه غیر مختلط به طور معنی داری بهتر از گروه مختلط بود. همچنین در گروه دختران نیز رکورد آزمون دوی 540 متر (p=0/00) در گروه غیر مختلط از نظر آماری بهتر بود. در مقطع راهنمایی پسران گروه غیر مختلط به طور معنی داری در نتایج آزمون دوی 540 متر (p=0/037) نسبت به گروه مختلط بهتر بودند و در گروه دختران، در نتایج آزمونهای دو 45 متر (p=0/018) و دو 540 متر (p=0/002) اختلاف معنی داری به نفع گروه غیر مختلط مشاهده شد. بحث و نتیجه گیری: بر اساس یافته های این مطالعه مشخص شد اثر توزیع جنسیتی بر تمام جنبه های آمادگی جسمانی دانش آموزان یکسان نبوده و با توجه به برتری دانش آموزان کلاسهای غیر مختلط در برخی از قابلیتها بویژه استقامت قلبی تنفسی، توصیه می شود به توزیع جنسیتی کلاس های تربیت بدنی توجه بیشتری شده، زمینه ی بهبود قابلیتهای آمادگی جسمانی دانش آموزان کلاسهای مختلط فراهم گردد.

کلیدواژه ها

جنسیت، فعالیت بدنی، دانش آموز، تربیت بدنی، مختلط، غیر مختلط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.