تاثیر ترکیب تمرین مشاهده ای و تصویر سازی بر اکتساب و یادداری سرویس بلند بدمینتون

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SSTU06_330
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منوچهر قلخانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رفتار حرکتی دانشگاه رازی کرمانشاه

علی حیرانی

عضو هیئت علمی و استادیار رفتار حرکتی دانشگاه رازی کرمانشاه

وحید تادیبی

عضو هیئت علمی و استادیار فیزیولوژی ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه

چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر ترکیب تمرین مشاهده ای و تصویر سازی بر اکتساب و یادداری سرویس بلند بدمینتون است. روش شناسی: این پژوهش از نوع نیمه تجربی می باشد که 84 نفر دانشجوی کارشناسی دانشگاه رازی کرمانشاه با میانگین سنی (1/40±20/42) و میانگین نمره توانایی تصویری سازی (6/1±48/69)، به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. از پرسشنامه توانایی تصویر سازی تجدید نظر شده هال و مارتین (MIQ-R) برای ارزیابی توانایی تصویرسازی و از آزمون سرویس بلند اسکات و فاکس برای ارزیابی عملکرد استفاده شد. شرکت کنندگان در این پژوهش بر اساس نمره پیش آزمون در هفت گروه 12 نفری (1-تمرین بدنی 2-تصویر سازی 3- مشاهده ای 4- بدنی- مشاهده ای 5- بدنی- تصویرسازی 6- مشاهده ای- تصویرسازی 7- بدنی-مشاهده ای- تصویر سازی)، تقسیم شدند. بعد از جلسه و پس از گذشت 48 ساعت یک آزمون یادداری گرفته شد. یافت ها: نتایج حاصل از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد گروه تمرین بدنی و گروه ترکیبی تمرین بدنی- مشاهده ای- تصویرسازی در آزمون اکتساب و یادداری در عملکرد سرویس بلند مدمینتون به طور معنی داری بهتر از دیگر گروه ها بوده اند (p< 0/05). همچنین گروه ترکیبی بدنی- تصویر سازی نسبت به گروه بدنی- مشاهده ای نتایج بهتری در عملکرد سرویس بلند بدمینتون کسب کرد (p< 0/05). علاوه بر این نتایج نشان داد که همه گروه ها از پیش آزمون تا مرحله اکتساب و یادداری در عملکرد سرویس بلند بدمینتون پیشرفت معنی داری کردند. نتیجه گیری: بر اسا یافته های این پژوهش نتیجه گرفته می شود که ترکیب مداخله های شناختی همراه با تمرین بدنی منجر به یادگیری بهتر مهارت می شود.

کلیدواژه ها

مداخله های شناختی، تصویر سازی ذهنی، مشاهده، تمرین ترکیبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.