تاثیر عامل اولویت های تماشاگران بر جذب آنان به مسابقات لیگ برتر ایران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SSTU06_224
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 930
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اژدری

کارشناس ارشد، دبیر آموزش و پرورش شیراز

احمد ترک فر

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه تربیت بدنی، شیراز، ایران

مهرزاد مقدسی

دانشگاه آزاد اسلام، واحد شیراز، گروه تربیت بدنی، شیراز، ایران

قربان رستمی

دانشجوی کارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی

چکیده

تحقیق حاضر در نظر دارد عوامل اثرگذار برجذب تماشاگران به مسابقات فوتبال در شهرستان شیراز در سال 89-88 بررسی نماید. جامعه آماری 28000 نفر بودند که تعداد 340 نفر به عنوان نمونه ی آماری با استفاده از نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسش نامه ی محقق ساخته در حول محور اولویت های تماشاگران به دست آمد. اعتبار توسط اساتید متخصص و پایایی این پرسش نامه با ضریب الفای کرانباخ 83% تعیین شده بود. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از شاخص آماری میانگین، انحراف معیار، آزمون تجزیه و تحلیل واریانس، آزمون تی استفاده گردید. نتایج آزمون تجزیه و تحلیل واریانس نشان داد که متغیر شغل ومیزان درآمد افراد درجذب آن ها به مسابقات بی تأثیر است و تنها متغیر میزان مسافت طی شده تا استادیوم در جذب تماشاگران مؤثر می باشد. همچنین نتایج آزمون تی نشان داد که عامل اولویت های تماشاگران بر جذب آنها به مسابقات فوتبال مؤثر می باشد و موجب حضور بیشتر آنها در استادیوم ها می گردد. بررسی ها نشان می دهد که ازبین عوامل مربوط به اولویت های تماشاگران طبق اولویت بندی انجام شده بر حسب ضرایب اصلی سه عامل تبلیغات کافی در مورد زمان و مکان مسابقه در رسانه های محلی، برگزاری منظم و برنامه ریزی شده مسابقات لیگ و پرهیز تماشاگران از بد زبانی و خشونت، بیشترین تاثیر را بر جذب و حضور تماشاگران در ورزشگاه داشته که با تدوین یک برنامه استراتژیک و کاربردی به وسیله برنامه ریزان و دست اندرکاران ورزشی و با در نظر گرفتن محورهای اثر گذار می توان تماشاگران را که در کشور ما به عنوان یک سرمایه بزرگ ملی محسوب می شوند به صورت گسترده تری به مسابقات فوتبال جذب کرد.

کلیدواژه ها

فوتبال، تماشاگران، جذب، لیگ برتر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.