رابطه چندگانه ذهنیت فلسفی و راهبردهای مدیریت تعارض مدیران سازمان تربیت بدنی و روسای فدراسیون های جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SSTU06_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 995
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه قربانعلی زاده قاضیانی

مدرس دانشکده تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

حسن خسروی لاریجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

علی محمد صفانیا

استادیار دانشکده تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

چکیده

هدف: هدف اصلی تحقیق حاضر ارتباط چندگانه میان ذهنیت فلسفی و راهبردهای مدیریت تعارض مدیران سازمان تربیت بدنی و رؤسای فدراسیون های ورزشی جمهوری اسلامی ایران می باشد. روش شناسی: بدین منظور پرسشنامه ابراز تعارض ارتباط سازمانی ( OCCI) طراحی شده توسط پوتنام و ویلسون مورد استفاده قرار گرفت. ضریب پایایی (آلفای کرونباخ) این دو پرسشنامه به ترتیب 0/86 و 0/84 بدست آمد. تعداد 70 پاسخنامه توسط رؤسای فدراسیون ها (43نفر) و مدیران سازمان تربیت بدنی (27 نفر) عودت گردید. یافته ها: میانگین ذهنیت فلسفی مدیران 156/42 بود که در کل نشان دهنده حد متوسطی از برخورداری مدیران از ذهنیت فلسفی می باشد. ارتباط چندگانه معنادار بین ذهنیت فلسفی با راهبردهای مدیریت تعارض وجود دارد بطوریکه مؤلفه جامعیت با راهبردهای مدیریت تعارض همبستگی چندگانه ( r=0/552) و معناداری (p=0/001) دارد. ولی مؤلفه های تعمق و انعطاف پذیری با راهبردهای مدیریت تعارض همبستگی چندگانه {به ترتیب ( r=0/325) و ( r=0/241)} غیرمعناداری {به ترتیب ( p=0/25) و ( p=0/616)} دارند. بحث و نتیجه گیری: برای مدیران سازمان ها نیاز به تفکر و برخوردهای عقلانی و خردمندانه امری حیاتی و ضروری می باشد. از طرفی دارا بودن ذهنیت فلسفی یکی از ویژگی ها ی انسان ها می باشد که می تواند مدیران را در زمان مواجهه با مسایل روزمره یاری دهد. بنابراین تقویت ذهنیت فلسفی مدیران را قادر می سازد تا با تسلط بر وظایف خود مسایل و مشکلات سازمان ها را با دید جامع در نظر بگیرند و ارتقای فرآیندهای وظایف مدیریتی بویژه راهبردهای مدیریت تعارض تسهیل کنند.

کلیدواژه ها

تعمق، جامعیت، انعطاف پذیری، راهبردهای مدیریت تعارض

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.