مقایسه Hs – CRP و WHR به عنوان عوامل پیشگویی کننده بیماری های قلبی- عروقی در زنان میانسال فعال و غیر فعال

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SSTU06_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1267
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه حسین نژاد

کارشناس ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

محمد رضا رمضان پور

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی

سید محمود حجازی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی

چکیده

هدف: هدف از این پژوهش مقایسه Hs – CRP و WHR به عنوان عوامل پیشگویی کننده بیماری های قلبی- عروقی در زنان میانسال فعال و غیر فعال می باشد. جامعه و نمونه آماری: آزمودنی های این پژوهش زنان 45-35 سال(سن: 34/41 ± 51/3 سال، قد: 136/5±89/158 سانتی متر، توده بدنی: 4/749±76/69 کیلوگرم، شاخص توده بدنی: 1/96±27/61 کیلوگرم به متر مربع) بودند که از بین افراد داوطلب به صورت تصادفی، در دو گروه زنان فعال(15 نفر) و زنان غیر فعال(14نفر) قرار گرفتند. گروه فعال زنانی بودند که به مدت یک سال سابقه ی تمرینات ایروبیک منظم داشتند و گروه غیرفعال زنانی بودند که در طی یک سال قبل هیچ گونه سابقه فعالیت ورزشی نداشتند. پژوهش حاضر جزو طرح های علی-مقایسه ای است. در این پژوهش، از آمار توصیفی برای بررسی میانگین و انحراف معیار متفیرها و از آزمون کولوموگروف- اسمیرنف جهت فرض نرمال بودن داده ها و هم چنین آزمون t مستقل برای مقایسه ها استفاده شد. نتایج: نتایج نشان داد که سطح Hs-CRP سرم و WHR زنان میانسال فعال دارای اضافه وزن گروه سنی(45-35) کمتر از زنان میانسال غیر فعال می باشد. نتیجه گیری: فعالیت بدنی منظم به علت داشتن اثرات ضد التهابی سبب کاهش خطر حوادث قلبی- عروقی بعدی در زنان میانسال دارای اضافه وزن این گروه سنی(45-35) می گردد. هم چنین می توان گفت که شاخص پیکرسنجی WHR تحت تأثیر فعالیت بدنی قرار دارد و زنان با داشتن برنامه منظم فعالیت بدنی و کنترل وزن خود، می توانند این شاخص را در محدوده طبیعی حفظ کنند.

کلیدواژه ها

بیماری های قلبی-عروقی، زنان میانسال فعال، زنان میانسال غیر فعال، WHR Hs-CRP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.