بررسی تاثیر مکمل کراتین بر عملکرد سرعتی و مهارتی بازیکنان جوان فوتبال

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SSTU06_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم رنجبر

کارشناس ارشد تربیت بدنی، موسسه آموزش عالی علامه محدث نوری(ره)

حمید محبی

استاد دانشگاه گیلان

نادر رهنما

دانشیار دانشگاه اصفهان

مهرزاد مقدسی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر مکمل کراتین بر عملکرد سرعتی و مهارتی بازیکنان فوتبال بود. بدین منظور 17 بازیکن جوان فوتبال با میانگین سن: 1/33±17/18 سال، قد: 6/17±169/6 سانتی متر و وزن: 1/37±61/67 کیلوگرم به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه کراتین و دارونما تقیسم شدند. آزمودنی ها در گروه کراتین هر روز 20 گرم کراتین در 4 نوبت 5 گرمی به مدت 6 روز و آزمودنی ها در گروه دارونما هر روز به همان مقدار و روش گروه کراتین آرد گندم مصرف کردند. در مکمل سازی از روش دو سو استفاده شد. آزمودنی ها قبل از دوره مکمل سازی و پس از آن در آزمون های سرعت دو تکراری، دریبل و دقت شوت شرکت کردند. نتایج نشان داد که پس از مکمل سازی وزن بدون چربی در گروه کراتین افزایش معنی داری یافت (P < 0/05) اما اختلاف میانگین تغییرات بین دو گروه از لحاظ آماری معنی دار نبود.(P > 0/05). همچنین، زمان سرعت دو تکراری و زمان اجرای دریل در گوه کراتین کاهش معنی داری یافت (P < 0/05) که اختلاف میانگین تغییرات در این متغیرها بین دو گروه نیز معنی دار بود (P < 0/05). در خصوص دقت شوت تفاوت معنی داری در این دو گروه مشاهده نشد(P > 0/05). به طور کلی نتایج نشان داد که مصرف مکمل کراتین علی رغم افزایش وزن بدن توانسته است موجب بهبود عملکرد سرعتی و مهارتی در فوتبالیست های جوان گردد.

کلیدواژه ها

فوتبالیست های جوان، مکمل کراتین، مهارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.