مقایسه اثرات دوره های مختلف تمرین هوازی بر حفاظت از سمیت قلبی ناشی از القای حاد ضد توموری ابدوکسو

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SSTU06_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید شیرین بیان

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزش دانشگاه مازندران

ولی اله دبیدی روشن

دانشیار دانشگاه مازندران

سلیمان محجوب

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بابل

چکیده

مقدمه و هدف: مطالعات متعددی اثرات مسمومیت قلبی داروی ابدوکسو را بر دستگاه قلبی عروقی گزارش داده اند، اما اثرات حفاظتی دوره های مختلف تمرینات هوازی بر سمیت ناشی از دارو مشخص نیست. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثرات حفاظتی دوره های مختلف تمرینات هوازی بر سمیت ناشی از دارو مشخص نیست. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثرات حفاظتی دوره های مختلف تمرینات هوازی بر دستگاه های حفاظتی قلبی در برابر سمیت ناشی از ابدوکسو بود. روش شناسی: بدین منظور 48 سر موش صحرایی نر 10 هفته ای، به طور تصادفی به 6 گروه: 1) تمرین 3 هفته ای + سالین، 2) تمرین 3 هفته ای + ابدوکسو، 3) تمرین 6 هفته ای+ سالین، 4) تمرین 6 هفته ای+ ابدوکسو، 5)کنترل+ سالین و گروه 6) کنترل+ ابدوکسو تقسیم شدند. گروه های 1 و 2 به مدت 3 هفته (5 جلسه در هفته) با سرعت 17-15 متر در دقیقه و مدت 39-25 دقیقه و گروه های 3 و 4 به مدت 6 هفته با سرعت 20-15 متر در دقیقه و مدت 54-25 دقیقه دویدند. گروه های 2، 4 و 6 و گروه های 1، 3 و 5 به ترتیب محلول ابدوکسو را به مقدار 20 میلی گرم/کیلوگرم و محلول سالین را به مقدار 1 میلی لیتر/100 گرم وزن بدن به صورت زیر صفاقی دریافت کردند. یافته ها: پس از هموژنیزاسیون بافت قلب و اندازه گیری پروتئین شوک گرمایی (HSP70) و سوپر اکسید دیسموتاز(SOD) مشخص شد. القای ابدوکسو به طور معناداری باعث افزایش HSP70 و کاهش SOD در مقایسه با گروه کنترل+ سالین شد. اگر چه 3 و 6 هفته تمرین هوازی سبب افزایش HSP70 و SOD در مقایسه با گروه کنترل+سالین شد، اما فقط 6 هفته تمرین باعث جلوگیری از کاهش ناشی از تزریق ابدوکسودر مقادیر SOD و افزایش HSP70 در مقایسه با گروه کنترل+ ابدوکسو شد.

کلیدواژه ها

مسمومیت قلبی، سرطان، ابدوکسو، تمرین استقامتی، پروتئینهای استرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.