تاثیر تمرین هایپوکسی اینتروال بر شاخص های هماتولوژیکی و عملکرد هوازی در دختران غیر فعال

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SSTU06_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افناز خلیل نژاد ایری علیا

کارشناس ارشد تربیت بدنی از دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

علی رضا رمضانی

استادیار دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

فرشته شهیدی

استادیار دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

چکیده

مقدمه: استقامت قلبی- تنفسی یکی از عوامل آمادگی جسمانی است که با تمرینات منظم و هوازی توسعه می یابد. تمرینات هیپوکسی اینتروال از جمله تمریناتی است که بدین منظور طراحی شده است. هدف از اجرای تحقیق حاضر، بررسی تاثیر تمرین هیپوکسی اینتروال بر شاخص های هماتولوژیکی و عملکرد هوازی در دختران غیر فعال بود. روش ها: روش این تحقیق نیمه- تجربی بود و نمونه تحقیق شامل 22 نفر از دانشجویان دختر غیر فعال بود که به روش کومه ای در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی ساده در دو گروه هایپوکسی اینتروال و اینتروال قرار گرفتند. گروه اول به مدت 8 هفته تحت تمرین دویدن اینتروال در شرایط هایپوکسی و گروه دوم تحت تمرین دویدن اینتروال در شرایط عادی قرار گرفت. خون گیری از افراد برای تعیین سطح هموگلوبین، رتیکلوسیت، هماتوکریت، سلول های قرمز خون و هورمون اریتروپویتین به عمل آمد. از آزمون بروس برای تعیین توان هوازی قبل و بعد از تمرینات استفاده شد. یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که بین دویدن اینتروال و هیپوکسی اینتروال در تغییر سطوح هموگلوبین، رتیکلوسیت، هماتوکریت و سلول های قرمز خون تفاوت معنی داری وجود ندارد، ولی توان هوازی و میزان ترشح هورمون اریتروپویتین در هر دو گروه افزایش معنی داری نشان داد. نتایج مربوط به اندازه گیری شاخص های خونی در هر دو گروه، کاهش در مقادیر این شاخص ها را نشان داد که البته از نظر آماری معنی دار نبود. نتیجه گیری: 8 هفته دویدن اینتروال و هیپوکسی انیتروال توان هوازی و میزان ترشح هورمون اریتروپویتین را افزایش داد، ولی برای بالا بردن سطوح شاخص های هماتولوژیکی ناکافی بود.

کلیدواژه ها

هیپوکسی اینتروال، توان هوازی، اریتروپویتین، هموگلوبین، سلول های قرمز خون، هماتوکریت، رتیکلوسیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.