تاثیر یک دوره برنامه تمرین هشت هفته ای ثبات ناحیه مرکزی بر تعادل فوتبالیست های جوان نخبه
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
- کد COI اختصاصی: SSTU06_070
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2491
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی گرایش بیومکانیک، دانشگاه
استاد تمام دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تربیت معلم تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی گرایش حرکات اصلاحی، دانش
چکیده
هدف: هدف از انجام این تحقیق، بررسی تاثیر یک دوره برنامه تمرینی ثبات ناحیه کمری لگنی- رانی بر تعادل استا و پویا فوتبالیستهای جوان نخبه و همچنین نقش این تمرینات در بهبود کنترل وضعیت بدن در فضا به منظور ثبات و جهت یابی می باشد. روش شناسی: مطالعه حاضر روی 15 نفر از بازیکنان تیمهای فوتبال امید و بزرگسالان داماش تهران با میانگین سن 1.25±21.10 سال، قد 6.83±179.53سانتیمتر، وزن 7.42±71.80 کیلوگرم، شاخص توده بدن 1.27±22.23 کیلوگرم بر متر مربع و حداکثر پرش عمودی 51.66±5.58 سانتیمتر، طی 8 هفته 3 جلسه ای 30 دقیقه ای پس از 75 دقیقه تمرینات تکنیکی و تاکتیکی تیمی فوتبال اجرا گردید. تمرینات ثبات ناحیه مرکزی بدن شامل چهار مرحله دو هفته ای بود که مرحله به مرحله فشار تمرین افزایش می یافت. جهت محاسبه تعادل ایستا به روش کارلسون تغییرات COP و سرعت تغییرات COP در جهات ML و AP مورد بررسی قرار گرفت و شاخص های ثبات پاسچر پویای کل (DPSI)، داخلی- خارجی (MLSI)، قدامی- خلفی (APSI) وعمودی (VSI) جهت محاسبه تعادل پویا در پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از دستگاه صفحه نیرو با فرکانس 200 هرتز، مقایسه گردید. به منظور تحلیل داده ها از آزمون t همبسته در سطح معناداری 0/05 استفاده شد. یافته ها: نتایج افزایش معنی داری در سطح تعادل ایستا و پویا را نشان داد. بحث و نتیجه گیری: بر پایه یافته های پژوهش و با توجه به لزوم بهبود تعادل و کنترل عصبی- عضلانی برای فوتبالیست های جوان استفاده از این تمرینات در برنامه های قبل و در طول فصل مسابقات توصیه می گردد.کلیدواژه ها
ثبات ناحیه مرکزی، تعادل، فوتبال، جوان نخبهمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.