شواهد صحرایی و میکروسکوپی از دگرسانی و ارتباط آن با کانی سازی مس در منطقه پرکام – سرا ( شمال غرب میدوک)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO05_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال رسولی

دانشجوی دکتری، گروه زمین شناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهش

منصور قربانی

عضو هئیت علمی، گروه زمین شناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهش

چکیده

منطقه مورد مطالعه، در شمال غرب کانسار مس میدوک و در شمال شرق شهر بابک واقع شده است. سنگهای تشکیل دهنده منطقه شامل سنگهای آتشفشانی با ترکیب آندزی بازالت، آندزیت، کوارتز آندزیت تا داسیت میباشد. فنوکریستهای عمده این سنگها شامل پلاژیوکلاز، آمفیبول و پیروکسن میباشند که در خمیرهای از کانیهای یاد شده و شیشه اسیدی قرار گرفتهاند. شواهد صحرایی نشان میدهد که دگرسانی آرژیلیتی در این سنگها غالب بوده و شواهد پورفیری در این ناحیه دیده نمیشود. کانیسازی فلزی در این ناحیه، پلیمتالیک بوده و در یک رگه نزدیک کوه سرا انجام شده است که شامل پیریت، اسفالریت غنی از آهن، گالن، کالکوپیریت، روتیل، مالاکیت و مگنتیت است. در منطقه پرکام دگرسانی نسبتاً شدید، دگرسانی فیلیک و دگرسانی پتاسیک در مرکز میباشد که دگرسانی آرژیلیک در حاشیه جنوبی آن قابل مشاهده است. مس پورفیری پرکام شامل کالکوپیریت، کولیت، کالکوسیت، بورنیت، مگنتیت و مالاکیت است. با توجه به شواهد صحرایی سن سنگهای یاد شده در منطقه از ائوسن تا پلیوسن در تغییر است.

کلیدواژه ها

شواهد صحرایی، پرکام- سرا، میدوک، کانیسازی مس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.