مطالعه آمونیت های سنومانین شرق کپه داغ (برش صالح آباد)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO05_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالمجید موسوی نیا

دانشگاه پیام نور مرکز مشهد

چکیده

ردیف های رسوبی حاوی فونای آمونیتی سنومانین از ماسه سنگ های سبز رنگ گلاکونیتی و شیل های خاکستری سبز تشکیل شده است. تعداد 9 جنس و گونه شامل: Forbesiceras baylissi Wright & Kennedy, 1984, Turrilites scheuchzerianus Bosc, 1801, Turrilites costatus Lamark, 1801, Schloenbachia varians subtuberculata (Sharpe, 1857), Schloenbachia varians ventriosa Stieler, 1922, Acanthoceras rhotomagense (Brongniart, 1822), Cunningtoniceras cunningtoni (Sharpe, 1855), Mantelliceras saxbii (Sharpe, 1857), Mantellicera mantelli (J. Sowerby, 1814) از درون این نهشته ها برداشت گردید. آمونیت های مذکور با توجه به گسترش وسیع در محیط بورال و عمر بسیار کوتاه از اهمیت بالایی برخوردارند؛ به گونه ای که فونای آمونیتی موجود تعیین سن دقیق نهشته های مورد مطالعه را امکان پذیر می سازد. جنس Forbesiceras baylissi برای اولین بار از ایران گزارش می شود.

کلیدواژه ها

سنومانین، شرق کپه داغ، آمونیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.