مطالعه ژئوشیمیایی کانسار منگنز سورمق، استان فارس

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO05_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1000
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه موسوی

دانشجوی دانشگاه پیام نور مرکز تهران

حسن برزگر

استادیار دانشگاه پیام نور مرکز تهران

چکیده

نهشته های منگنز سورمق با سنگ میزبان کربناته (آهک و دولومیت)، مورد مطالعات تجزیه شیمیایی وکانی شناختی به روش آنالیزهای XRF و XRD مطالعات میکروسکوپی قرار گرفته است.کانه های اصلی آن پیرولوزیت و پسیلوملان باطله آن کوارتز و کلسیت است. در این معدن می توان به سیمای اپی ژنتیک کانسار پی برد. مطالعات ژئوشیمیایی استفاده از دیاگرام های دوتایی و مثلثی، منشا این کانسار را هیدروترمال معرفی می نماید. ویژگی های ژئوشیمیایی با اهمیت این کانسار شامل مقادیر بالای Mn ( تا 56 درصد وزنی MnO) غلظت های اندکی از عناصر واسطه ( Co+Ni+Cu< 0.001 Wt% ) Co+Ni+Cu) مقادیر بالایی از Ba ( تا 13296 ppm) و Sr ( تا 4302 ppm) و مقادیر اندکی از Cr ( تا 1 ppm) می باشد. غنی شدگی نسبت به اکسیدهایی مانند SiO2 و Fe2O3 و CaO و MnO مشاهده می شود. عناصری از جمله Ba,Sr,Pb بیشترین همبستگی با عنصر منگنز دارند و کمپلکس های کلریدی نقش بسزایی را در حمل این مجموعه عناصر را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

ژئوشیمی، سورمق، غنی شدگی، تهی شدگی، همبستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.