بررسی فرامینیفرهای آگلوتینه ی سازند خانگیران در برش ناودیس چهل کمان،شرق حوضه ی رسوبی کپه داغ

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO05_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 719
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میر امیر صلاحی

دانشجوی کارشناسی ارشد چینه شناسی و فسیل شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمد وحیدی نیا

عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

علیرضا عاشوری

عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

حوضه ی رسوبی کپه داغ در شمال و شمال شرقی ایران قرار گرفته و سازند خانگیران یکی از مهمترین سازندهای پالئوژن این حوضه میباشد. به منظور مطالعه فرامینیفرهای این سازند، ناودیس چهل کمان واقع در غرب شهر سرخس، شرق حوضه ی رسوبی کپه داغ انتخاب گردیده است. لیتولوژی این سازند در برش مورد نظر شامل تناوبی از مارن به رنگ سبز زیتونی و مارن آهکی به رنگ زرد کرمی می باشد. بر اساس مطالعه ی نمونه های جمع آوری شده، سیزده گونه از ده جنس متفاوت Bathysiphon و Clavulinoides و Dorothia و Marssonella و Textularia و Siphogenerinoides و Spiroplectinella و Vulvulina و Saccammina و Reophax از فرامینیفرهای آگلوتینه، از این سازند شناسایی شدند که تنوع و فراوانی این گونه ها به سمت بالای برش رو به کاهش بوده و محدوده ی سنی آنها، ائوسن پیشین- میانی می باشد. اجتماع این فرامینیفرهای آگلوتینه گویای اعماق زندگی باثیال بالایی، میانی این موجودات در برش مذکور است.

کلیدواژه ها

کپه داغ، سازند خانگیران، ائوسن، فرامینیفرهای آگلوتینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.