شرایط صلح عادلانه از منظر نهج البلاغه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی
  • کد COI اختصاصی: IUCC37_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 97
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه پایز

استادیار گروه آموزش زیستشناسی، دانشگاه فرهنگیان

سیما تقی زاده

گروه آموزش زیستشناسی، دانشگاه فرهنگیان

چکیده

صلح و وحدت از دیرباز آرمان بشر بوده و با او زاده شده و آرمان فطری اوست. اصول و چهارچوب برقراری صلح و زندگی مسالمت آمیز در جوامع و اندیشه های مختلف بین المللی خصوصا در جامعه اسلامی از الگوی واضحی پیروی میکند و خداوند در قرآن صراحتا، صلح را خیر معرفی کرده و آن را برتر میداند و حضرت علی۷ در نهج البلاغه اهمیت صلح، مبانی و شرایط برقراری آن را فرموده و مهمتر از آن، در شیوه زندگی خود نیز به این اصول پایبند بوده اند. صلحی که همواره موردنظر حضرت علی۷ بوده، صلحی است که در سایه عدالت به وجود میآید، عدالتی که گاهی به بهای جهاد تمام میشود. مقاله حاضر به شیوه توصیفی تحلیلی و با منابع کتابخانه ای قصد دارد به دو پرسش؛ »شرای و شاخصهای صلح عادلانه از منظر نهج البلاغه چیست؟ مکتب علوی در مفهوم صلح عادلانه تا چه حدی با مکاتب بین المللی و اسلامی هم راستا است؟« پاسخ دهد. آنچه که در نهایت حاصل شده آن است که مکتب علوی چندین هزار سال پیش ترکیبی ناب و کامل از تمام اصول روابط بین الملل و صلح عادلانه را عرضه داشته است و این اصول میتوانند هم در جوامع اسلامی و هم جهانی وحدت و همدلی را به ارمغان آورند

کلیدواژه ها

صلح عادلانه، نهج البلاغه، شرایط .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.