ویژگی های رهبری کمیته حسابرسی و گزارش مسئولیت احتماعی شرکت ها در دوره پسا مدرن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در مدیریت، صنایع و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MIAC01_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی بهرامی

استاد راهنما

اسماء علیرضائی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، موسسه آموزش عالی بعثت

چکیده

مسئولیت اجتماعی شرکت ها موضوعی جدید در ادبیات و تحقیقات حسابداری بشمار می رود و از جنبه هایمختلف توسط سرمایه گذاران تحلیل گران. مدیران و محققان مورد توجه قرار گرفته است. امروزه سهامدارانخواهان سرمایه گذاری در شرکت های هستند که به گونه ای مناسب مسئولیت های اجتماعی را انجام می دهند.فعالان اجتماعی استدلال می کنند که درگیر شدن تجارت در ارتقای سطح اجتماعی یک تعهد احلاقی و مدنیواضحی است و لازم است بدون در نظر گرفتن عواقب مادی چنین فعالیت های برای شرکت انها را انجامدهیم. کمیته حسابرسی کمیته ای متشکل از ۳ تا ۵ و در برخی موارد ۷ نفر از اعضای غیر موظف هیئت مدیرهکه دارای تخعصص های مالی و حسابداری هستند و به حفظ ارتباط بین هیئت مدیره شرکت و حسابرسانمستقل و حسابرسان داخلی آن کمک می کند و به عنوان عامل بازدارنده مدیریت از زیر پا گذاشتن کنترل هایداخلی، نقش موثری دارد. اعضای کمیته حسابرسی از میان مدیران مستقل یا غیرموظف توسط هیات مدیرهشرکت منصوب خواهند شد. کمیته حسابرسی به عنوان یک گروه نماینده از طرف هیات مدیره شرکتضمانت و افزایش منافع سهامداران را به عهده می گیرد. به خاطر این که وظیفه ی اصلی کمیته حسابرسیبررسی اطلاعات مالی و کنترل رفتار مدیریت در امور جاری است به عنوان یک ساز و کار کنترلی با هدفکاهش عدم تقارن اطلاعات میان اعضای داخلی و خارجی (مدیریت و غیر مدیریت) هیات مدیره تلقیمی شود. این پژوهش به بررسی ویژگی های رهبری کمیته حسابرسی و گزارش مسئولیت اجتماعی شرکت هادر دوره پسا مدرن می پردازد. هدف از تشکیل کمیته حسابرسی بهبود کارایی عملیات و خلق ارزش افزودهبرای سازمان است. بنابراین. ایجاد کمیته ی حسابرسی دقت و کیفیت اطلاعات مالی و حسابداری بهبود می یابد و با تهیه، تائید اطلاعات مالی شفاف، مسئولیت و پاسخگویی مدیریت شرکت جهت افشای کافی و مناسب و بهبود کیفیت گزارشگری مسئولیت اجتماعی می شود.

کلیدواژه ها

مسئولیت اجتماعی شرکت ها، کمیته حسابرسی، تعداد کل اعضاء کمیته حسابرسی، تخصص مالی اعضاء کمیته حسابرسی، استقلال اعضاء کمیته حسابرسی و دوره تصدی کمیته حسابرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.