نگاهی بر اصول اخلاقی اسلامی در آموزش حسابداری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در مدیریت، صنایع و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MIAC01_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد فخری علمداری

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرگز

چکیده

رسوایی های حسابداری و کلاهبرداری های مالی اخیر به تمرکز روی اصول اخلاقی حسابداری و نیاز برای مرور آموزش های اصولاخلاقی حسابداری منحر گردید. حسابداران به سهامداران، طلبکاران، کارمندان، فروشندگان، دولت، حرفه حسابداری و در مقیاس بزرگتر بهعموم تعهداتی دارند؛ بنابراین، آنها مجبورند تا مسئولیت در حرفه حسابداری را به خاطر بسپارند. وجود استانداردهای حسابداری و قوانین،به خودی خود گزارش های مالی مناسب و بی عیب را تضمین نمی کند. و فقدان اخلاق حرفه ای می تواند تصویر غیر واقعی از گزارشهای مالی را ارائه دهد .برخلاف استانداردها و قوانین حسابداری، بدون ارزش ها و مسئولیت ها حسابداران می توانند گزارش های مالیدست کاری شده را فراهم نمایند .گرچه کتایهای درسی، مطالعات موردی، مقاله ها و مجلات در مورد اصول اخلاقی حسابداری در برنامههای آموزش حسابداری استفاده شده انده به نظر می رسد برای توسعه و پیش برد تفکر اخلاقی، یک طراحی مجدد در آموزش حسابداریبرای شناسایی و برنامه ریزی رفتار اخلاقی، برمبنای اصول اخلاقی شامل حسابداران با وجدان و مقرراتی نمودن خود در محیط کار بایداستفاده شود .این امر به یک برنامه ریزی اجتماعی نیاز دارد تا دانشجویان حسابداری در دانشگاه های خصوصی یا دولتی و سازمان هایحسابداری را از رفتارهای اخلاقی آگاه نماید. این مطالعه خلاصه ای از یک مطالعه است که تتوری ها و روش های مختلفی را شرح میدهد که برای آموزش اخلاق در حسابداری استفاده شده اند .هدف این مطالعه معرفی شیوه جدید آموزش اخلاق در حرفه ی حسابداری، با ترکیب اخلاق اسلامی در تمامی دوره های آموزش حسابداری می باشد.

کلیدواژه ها

اصول اخلاقی، اخلاق حرفه ای، اصول اخلاق اسلامی، گزارشات مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.