بررسی تاثیر کاهش ارزش پول ملی بر تورم و تراز تجاری پنچ کشور منتخب ۱۹۸۰ - ۲۰۲۰

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی علوم سیاسی، مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MANAGEMENTCONF02_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 90
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صمد جهانبخش

کارشناسی ارشد علوم اقتصادی،

چکیده

هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر کاهش ارزش پول ملی بر تورم و تراز تجاری پنچ کشور منتخب ۲۰۲۰-۱۹۸۰ است. حوزه مطالعاتی پنج کشور منتخب تحت شرایط تحریم و یا جنگ و یا بحران اقتصادی ایران، ونوزوئلا، عربستان، نیجریه و بحرین). میباشد و دور زمانی از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۲۰ میلادی است.. به همین منظور از مدل تاخیر توزیعی خودرگرسیون و مطالعات پسران۲۰۰۵ ) جهت. تحلیل یافته های پژوهش استفاده شده است.. نتایج آزمون ریشه واحد ADF تایید کرده است. که متغیرها درI(۰)/I(۱) یکپارچه هستند. بر اساس ADF ، تراز تجاری و نرخ ارز دارای مشکل ریشه واحد در I(۰) هستند و در I(۱) ثابت هستند. به طور مشابه، تورم در I(۰) ثاب. است.. بر اساس آمار و اطلاعات ارائه شد و توضیحاتی که به تفکیک هر کشور در ارائهگردید به این نتیجه رسیده شد که در کشورهای بحرین ،ایران ، نیجریه و ونزوئلا ارتباط معنادار بین تراز تجاری و ارزش پول ملببه اثبات نرسیده است.. اما در کشور عربستان تاثیر مثبت معنادار می باشد. و این شاید به این دلیل می باشد که کشور عربستاندرآمدهای کسب شده از محل صادرات و تراز پرداخ. ها را به درستی در مسیری سرمایه گذاری نمود است که به بهبود ارزشپول ملی و در نهایت کاهش تورم منجر شد است.. و بر اساس نتایج ارائه شده برای تاثیرکاهش ارزش پولی ملی بر تبرم، ایننتیجه واصل می گردد در کشورهایی که تورم بالا و فزایند را تجربه می کنند کاهش ارزش پول ملی بر تورم تاثیر داشته است..مانند ایران و نیجریه که رابطه معنادار می باشد. اما در کشورهایی با تورم کنترل شد کاهش ارزش پول ملی بر تورم تاثیر نداشتهاست و به عبارت دیگر می توان گفتارزش پول ملی در این کشورها کنترل شده می باشد

کلیدواژه ها

ارزش پول ملی، تورم، تراز تجاری، کشور های منتخ .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.