شناسایی و اولویت بندی عوامل کلیدی موفقیت در پیاده سازی هوش تجاری با روشهای دلفی و فرایند تحلیل سلسله مراتبی (مورد مطالعه: شرکت ملی حفاری ایران)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی یافته های نوین در مدیریت، روان شناسی و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: INCMET05_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 42
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه میاهی عرب

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مدیریت فناوری اطلاعات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

احمد کاظمی

استادیار گروه کامپیوتر، واحد ایذه، دانشگاه آزاد اسلامی، ایذه، ایران

چکیده

هوش تجاری را میتوان به عنوان مجموعه ای از تئوریها، روشها، معماریها، سیستمها و فناوریها تعریف کرد که از تصمیمگیری۱تجاری با داده ها، اطلاعات و دانش با ارزش پشتیبانی میکند هوش تجاری در طول سه ده ه گذشته مورد توجه گسترده محققان ومتخصصان قرار گرفته و به یک فناوری مهم برای بهبود عملکرد شرکتها تبدیل شده است. هدف تحقیق حاضر نیز شناسایی و اولویت بندی عوامل کلیدی موفقیت در پیادهسازی هوش تجاری با روشهای دلفی و فرایند تحلیل سلسله مراتبی در شرکت ملی حفاری ایران به مرحله اجرا شد. مطالعه حاضر از نوع توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری شامل کلیه مدیران شرکت ملی حفاری ایران بودند که از میان آنها ۱۰ نفر به صورت غیرتصادفی گلوله برفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخت بود. روایی صوری پرسشنامه توسط اساتید و مدیران و صاحبنظران شرکت ملی حفاری ایران تایید شد. برای تعیین پایایی آن از روش آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار آن برای مرحله اول و دوم ۰/۸۵۶ و ۰/۸۹۲ برآورد گردید. در این تحقیق برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی به کمک دو نرمافزار SPSS و Expert Choice استفاده شد. بر اساس تکنیک دلفی ۳ عامل سازمانی، فرایندی و تکنولوژی و ۲۱ زیرعامل مهم شناسایی شد. نتایج فرایند تحلیل سلسله مراتبی نشان داد از نظر اهمیت عامل سازمانی با وزن ۰/۴۲۲ در رتبه اول، عامل فرایندی با وزن ۰/۳۳۲ در رتبه دوم و عامل تکنولوژی با وزن ۰/۲۴۷ در رتبه سوم قرار گرفتند. با توجه به نتایج این تحقیق میتوان از مدل تصمیمگیری حاصل از شناسایی اولویت بندی عوامل کلیدی موفقیت در پیاده سازی هوش تجاری در شرکت ملی حفاری ایران برای بهبود و ارتقاء موقعیت رقابتی در جوامع داخلی و بین المللی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

شناسایی، اولویت بندی، هوش تجاری، روش دلفی، روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.