گیاهپالایی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی حفاظت و برنامه ریزی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NATURE01_367
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 709
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره هاشمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد بوم شناسی آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع

نیلوفر نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد بوم شناسی آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع

چکیده

آلودگی به عناصر شیمیایی یکی از عوامل اصلی تخریب محیطزیست محسوب میشود. در میان آلایندههای شیمیایی، فلزات سنگین به لحاظ تأثیرات متعدد اکولوژیکی، بیولوژیکی و بهداشتی از اهمیت ویژهای برخوردارند. تصفیه خاک و هوا برای حذفعناصر آلاینده به ویژه فلزات سنگین با استفاده از تکنولوژیهای زیست محیطی، در بسیاری از کشورهای جهان مرسوم بوده که البته این روش ها بسیار پرهزینه نیز میباشند. یکی از موارد کاربرد زیستپالایی، حذف آلایندهها با استفاده از گیاهان است کهگیاهپالایی نامیده میشود که بنابر تعریف، استفاده از گیاهان برای پاک کردن محیطزیست از عناصر و اجزای خارجی میباشد، کهدر سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. بهرهگیری از گیاهان برای استخراج فلزات سنگین از خاک روشی نو و امیدبخش برای بهسازی خاکهای آلوده میباشد و اصطلاحا گیاه بهسازی نامیده میشود؛ بنابراین گیاه پالایی فناوری نوپا، ساده وکمهزینه است که در آن از گیاهان برای زدودن آلایندهها از منابع طبیعی استفاده میشود. در این مقاله سعی شده به توضیح درخصوص واکنش گیاهان به فلزات سنگین، کاربرد مهندسی ژنتیک برای بهبود گیاهپالایی، مصرف تولیدات گیاهپالایی و آینده آن پرداخته شود.

کلیدواژه ها

گیاهپالایی، محیطزیست، آلایندههای شیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.