بررسی علل رد دفاتر حسابداری شرکتها و ارائه راهکارهای مناسب برای رفع آن

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NOORACCOUNTING01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید نجفلی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

سیدمسعود ابراهیمی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد هیدج

چکیده

در این تحقیق سعی شده است تا با شناسایی علی رد دفاتر و صورتهای مالی شرکتها در حوزه های مالیاتی که باعث تحمیل هزینه های زیادی از طریق تشخیص غیر واقعی (علی الراس) مالیات به شرکتها می گردد جلوگیری شود. و در این راستا بعد از بررسی های اولیه دو فرضیه مطرح شده که تأثیر عدم آگاهی مدیران شرکتها و ممیزین مالیاتی را نسبت به قوانین و مقررات مالیاتی (بالاخص بند 1 و تبصره 2 ماده 95 و ماده 97) به عنوان علل رد دفاتر مورد کنکاش قرار داده و در این بررسی دو نوع پرسشنامه مورد استفاده قرار گرفته که پرسشنامه اول توسط مسئولین شرکته و پرسشنامه دوم توسط ممیزین مالیاتی تکمیل گردید و در پرسشنامه های مذکور سعی شد تا با طرح سوالاتی توصیفی ضمن بررسی و شفاف نمودن هر چه بهتر جامعه مورد تحقیق بتوان در پایان سوالات توصیفی با طرح سوالات اصلی نسبت به آزمون فرض اقدام نمود و در پایان پرسشنامه ها با طرح چند پرسش نظر هر دو گروه را در مورد ماده 272 قانون مالیاتهای مستقیم (استفاده از خدمات حسابداران و حسابرسان مستقل) به جهت ارائه راهکار جویا شدیم که نتایج حاصله به عنوان پیشنهاد و راهکار ارائه گردیده است. نتایج کلی تحقیق نشان دهنده آن است که علل اصلی رد دفاتر مالیاتی شرکتها به علت کم تجربگی و عدم آگاهی ممیزین نبوده بلکه بیشترین نقش را مسئولین شرکتها در زمینه عدم آگاهی نسبت به قوانین و مقررات مالیاتی که وظایف آنان را تبیین می نماید دارا می باشند.

کلیدواژه ها

مؤدی مالیاتی، حوزه مالیاتی، رد دفاتر، علی الراس، اظهارنامه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.