دفع و کنترل مواد زائد و خطرناک با تأکید بر بی فنیل های پلی کلره (PcBs)

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH05_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 905
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسمعلی عمرانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

رویا نزاکتی اسمعیل زاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

چکیده

روند رو به رشد افزایش جمعیت و نیازهای گوناگون بشر وی را به استفاده از صنایع و تکنولوژی های مختلف در جهت تأمین نیازهای خود واداشته است. در این راستا انسان امروزی در جهت پیشبرد اهداف خویش به منابع طبیعی گوناگون دست اندازی کرده و به طرق مختلف چه به منظور تأمین مواد اولیه و چه به صورت تخلیه مواد زائد و پسماندهای حاصل از فعالیت های صنعتی، محیط پیرامون خود را مورد تهدید قرار داده است. از میان این فعالیتها، مسئله تخلیه مواد زائد سمی و خطرناک به محیط زیست دارای اهمیت ویژه می باشد. در این مقاله، بی فنیل های پلی کلره به عنوان بخشی از مواد صنعتی انسان ساخت که معضلات زیست محیطی متعددی را در پی داشته اند مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. ا بتدا این دسته از ترکیبات شیمیایی معرفی گردیده و موارد کاربرد آنها در صنعت بیان شده است. سپس طریقه های ورود مشتقات مختلف این ترکیبات به محیط زیست و نحوه انتشار آن در آب، هوا و خاک مورد بررسی قرار گرفته است. از طرفی مخاطرات بهداشتی و تأثیرات این ترکیبات که سمیت آنها از سوی سازمان های متعدد بین ا لمللی به اثبات رسیده است، بر محیط زیست و همچنین بر انسان بررسی شده است. نتایج حاصل نشان می دهند که بی فنیل های کلره علاوه بر تهدید فرآیندهای تولید مثل در پستاندران، ماهی و ا نسان اثرات سوء دیگری بر پوست، کبد، دستگاه گوارش، عده تیروئید و دستگاه گردش خون خواهند گذاشت.ا ین ترکیبات دارای خاصیت تجمع بیولوژیکی، بویژه در بافت چربی بوده و در زنجیره غذایی دچار بزرگنمایی بیولوژیکی می گردند. همچنین گزارش هایی مبنی بر اثر سرطان زایی این ترکیبات بر حیوانات در دست می باشد. در آخر قوانین و مقرراتی که منجر به قطع تولید و کاربرد ا« مواد در صنعت گردیده مورد بحث قرار گرفته اند و وضعیت استفاده از این ترکیبات در ایران و علل عدم اجرای صحیح قوانین در مورد این ترکیبات بررسی شده اند.

کلیدواژه ها

مواد زائد خطرناک دفع مواد زائد، صنعت، مخاطرات بهداشتی، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.